SWING IT! roztančil brněnský Kabinet Múz

SWING IT! roztančil brněnský Kabinet Múz 

Na začátku tohoto měsíce jsme se opět mohli přenést do zlaté éry swingu. Časů noblesních dam a šviháckých gentlemanů. Na co se dále návštěvníci, kromě těchto rytmů, mohli těšit? Byli jsme celý večer u toho, tak si pojďme tuto akci znovu zrekapitulovat!

Návštěvníci se mohli 3. prosince od 21:00 těšit nejen z jazzových a swingových rytmů, ale měli také možnost se pár kroků naučit, aby pak mohli na parketu patřičně zazářit. 

DJs SWING THING & PAPA DJANGO

DJská dvojice Swing Thing & Papa Django spojená projektem MALALATA se po festivalové sezóně a mini turné po USA a Mexiku vrátila do česko-slovenských klubů a elegantních tančíren v plné síle. V plné parádě roztančila v říjnu tohoto roku brněnskou Flédu, tento večer i Kabinet múz.

Cigánské rytmy a swing ? Proč ne?

Tyto rytmy měl v režii gypsy-jazzový kvartet Futur Swing, ve složení dvou kytar, houslí a basy. Gypsy-jazz, nebo také gypsy swing, je hudební styl, jehož otcem byl belgický kytarista Django Reinhardt. Tuto evropskou odpověď na americký swing 30. let se nyní snaží FUTUR SWING šířit v českých krajích.

Matwä - pro milovníky klubového života 

Jeho sety jsou pestré a je v nich slyšet ledacos. V poslední době se ovšem projevila jeho slabost pro distinguovanou kabaretní sféru. Na akci vystoupil se svou údernou neo-swingovou selekcí.

A co vy, čtenáři? Navštívili jste tuto akci? Líbí se Vám současný návrat k tomuto hudebnímu a tanečnímu stylu? Sdílejte na facebookových stránkách.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

Tak taková atmosféra byla 3. prosince v Kabinetu múz.
 

Mohlo by se ti líbit...

Místo konání: Kabinet múz

Jazzová sekce

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!