Písečný muž od Larse Keplera Vás nenechá spát

Písečný muž od Larse Keplera Vás nenechá spát90%

Zatím poslední román manželské dvojice Ahndorilových, publikujících pod jménem Lars Kepler, nese tajemný název Písečný muž. Již čtvrtý případ Joona Linna opět prokazuje, že se jedná o velice talentované spisovatele.

Příběh se začíná rozvíjet ve chvíli, kdy se mladík Mikael objeví na železničním mostě. Je vychrtlý, podchlazený a má legionářskou nemoc. Po jeho převozu do nemocnice se zjistí, že má být již několik let mrtvý. On a jeho sestra Felicia mají být oběťmi sériového vraha Jurka Waltera.

Ten si odpykává svůj doživotní trest v uzavřeném oddělení psychiatrie, kam se dostal před tinácti lety po zatčení Joonou Linnem.Starý případ je opětovně otevřen a rozhodně není času nazbyt. Co když je naživu i mladíkova sestra Felicia? Nacházejí se někde ukryté i další údajné oběti? Okolo Jurka Waltera se vyskytuje množství tajemství a nikdo o něm vlastně téměř nic neví.

Toto je ve zkratce hlavní pointa nového románu Larse Keplera s názvem Písečný muž. Po předchozím Hypnotizérovi, Svědkyni ohně a Paganiniho smlouvě se jedná již o čtvrté pokračování, které se pohybuje okolo policejního života Joona Linna.

Tentokrát dojde ke znatelnému rozuzlení celého děje, což je předností oproti předchozím méně prozrazujícím románům.Od začátku až do konce Vás nenechají autoři vydechnout. Monstrózní závěr, který končí lehce překvapivě a otevřeně je výborným zakončením kvalitně napsané detektivky. Co myslíte, ukončí se divoká honička za hlavním zloduchem Jurkem Walterem?

U písečného muže se budete dostatečně bát, budete dostatečně zvědaví a pravděpodobně ho zhltnete téměř jedním dechem. Díky krátkým kapitolám je román velice čtivý, stále akční a nikoho nemůže začít nudit zbytečně mnoho detailů. Manželská dvojice umí napsat kriminální příběh natolik kvalitně, aby se zařadila po bok ostatních velikánů severských detektivek.

Názor informuji.cz: 90%

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!