Hanka Kynychová už posedmé tančila s dětmi z dětských domovů

Hanka Kynychová už posedmé tančila s dětmi z dětských domovů100%

Charitativní projekt Hejbejte se a zpívejte s Hankou Kynychovou vstoupil letos už do sedmého ročníku a vyplnil několika stovkám dětí z dětských domovů po celé republice tento rok jejich volnočasové aktivity tancem, zpěvem a sportem, aby si 25. listopadu v rámci finálové show zasoutěžily o medaile a předvedly, kdo má v těchto oborech největší talent.

„Snažíme se dětem předat hlavně zážitky a emoce z pocitu, když jim někdo zatleská a pochválí je,“ vysvětluje Hanka Kynychová smysl finálových závodů a dodává: „Proto od nás děti nedostávají žádné velkolepé dary nebo šeky s tučnými částkami. Kromě drobností je odměnou hlavně vystoupení hvězd českého showbyznysu, které vystupují bez nároku na honorář.“

Tento projekt se věnuje výhradně dětem a mládeži v dětských domovech, protože děti z dětských domovů nemají možnost, aby je k volnočasovým aktivitám směrovaly jejich rodiny a ukázaly jim cestu k výběru zájmových kroužků. V normálních rodinách je to běžné. Hlavním cílem je umožnit těmto dětem vyzkoušet si moderní formy sportovních disciplín jako je aerobik, hip hop, MTV Dance či ZUMBA. Kromě sportovních disciplín se projekt  věnuje i nácviku muzikálových čísel. Talentované děti zde můžou poznat, že sport a tanec se jim může stát i zaměstnáním, že mohou jít studovat FTVS, konzervatoř, a že jejich cesty k profesionálnímu sportu a činnosti jsou jim otevřené.

Součástí soutěží je také setkání dětí s téměř padesátkou známých osobností jako je například Dara Rolins, Ewa Farna, Monika Bagárová, Leona Machálková, Kateřina Neumannová, Gabriela Partyšová, David Deyl, Sabina Křováková, Gabriela Gunčíková, Iva Kubelková, Genny Ciatti, Verona, Petr Vágner, Karel Voříšek, Jaroslav Svěcený a řada dalších. Známé tváře je přišly povzbudit v době mezi 9.30 a 18.30 do klubu Futurum na Smíchově. Finálovou show provedly závodníky a návštěvníky v dopolední části Markéta Mayerová, v části odpolední pak Miluše Bittnerová.

Co nám o projektu řekla organizátorka a duše celého projektu Hanka Kynychová?

1. Jaké byly začátky?

Ze začátku jsem na to byla sama, učila jsem děti úplně od základních kroků, objížděla jsem si sama dětské domovy a věděla jsem, že dlouho to nevydržím. Pak při prvním oficiálním ročníku jsem oficiálně zažádala nadaci Nova, aby mně pomohla finančně. To se povedlo a já jsem postupně pro ty děti začala pořádat soustředění. Teď už jsem sama se svým týmem a vždycky je to těžké, sehnat penízky. Jeden rok je hubený, jeden dobrý. Současně jsem měla velké štěstí na lidi. Minulý rok byl hodně složitý a chtěla jsem to už všechno vzdát. Nebyly peníze a byly problémy. Miluška Bittnerová, která to moderovala, řekla na konci větu „Šestý ročník ročník zemřel, ať žije ten nový“. Já jsem začala bulet a řekla jsem si, že je to svazující a slíbila jsem to. Její slova mě tak vykoply dopředu, že v tom chci pokračovat dál.

2. Kdo všechno vás podporuje?

Samozřejmě, kecala bych, kdybych říkala, že všechno dělám sama. Dneska už spíše komunikuju s médií, navazuju kontakty, sháním peníze. Ale tu celou problematiku, koordinace příjezdů, komunikace s dětskými domovy, veškerá práce kolem, tak to už je samozřejmě práce lidí, které kolem sebe mám. Je jich zhruba pět - šest, různě se střídají, ale hlavní stěžejní člověk je pro mě Kateřina Fingralová a Martin Ivanecký. Bez nich bych to už dávno nedělala. Byť bych to vnitřně cítila, ale ten objem práce už je fakt veliký.

3. Co připravujete po této akci?

Teď už nás čeká jenom koncert v tišnovském dětském domově, respektive v Tišnově, protože tam je velice kvalitní dětský domov, který kromě toho projektu ještě uspořádá koncert, na který já přijedu. Slouží k tomu, aby se v daném regionu ten domov představil, aby se projekt odprezentoval a navázali se na domov nějací lokální sponzoři. Takže je to vlastně podpora jak projektu, tak dětského domova v tom regionu.

Některé známé osobnosti, hosté akce, se nám svěřily, čím je Hančin projekt přesvědčil a jaký je jejich vztah ke sportu.

„Hanku mám rád a je to záslužná práce s dětmi, které něco umí, takže podporovat kreativní děti je věc, které já se chci určitě účastnit a baví mě to. Obdivuju Hanku, že si najde volný čas a dělá takové akce v dnešní ultra megarychlé době.“  David Deyl

„Já jsem u toho projektu už hodně dlouho, dokonce jsem si tady našel i svoje děti, z dětského domova ve Staňkově, respektive ony si našly mne před mnoha lety a jsem rád, že moje parťačka ze zpráv, Klárka Doležalová, teď šla do toho se mnou. Myslím si, že u sportu jde především o zdraví. Pokud se děti nebudou hýbat, tak budou tlusté, nevzhledné a hlavně nemocné. Tam nejde ani tak o ten vzhled, jako spíš o to zdraví. Takže sportujte a hýbejte se, nejenom s Hankou, ať nemáte žádné splíny a stres.“  Karel Voříšek

„Nic, co se týká dětí, které potřebují pomoc, mi není cizí a kdykoliv mi někdo zavolá, že potřebuje pomoc, tak já jsem tady. Tím, že se sportem pečuje o tělo, pečuje se zároveň o ducha. Vyplaví se vám spousta endorfinů a tím pádem máte lepší náladu a nemáte žádné deprese a splíny“  Klára Doležalová

Názor informuji.cz: 100%

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!