Český slavík 2013: Gott je zpátky u žezla, Kraus zachraňoval přenos

Český slavík 2013: Gott je zpátky u žezla, Kraus zachraňoval přenos 40%

„Galavečer“ Český slavík Mattoni opět obdaroval českou hudební scénu několika soškami. Nutno podotknout, že k několika změnám opět došlo. A to ve všech pěveckých kategoriích. Škoda, že nedošlo ke změnám i v celkovém konceptu této velkolepé show.

Čeho je moc, toho je příliš. To platí v případě Slavíků dvojnásob. Krásné prostředí Státní opery tak zase narušilo obrovské pódium plné světel, kulis a jiné techniky, které vypadalo velice kýčovitě. Navíc celý večer byly problémy se zvukem. Poděkování skupiny Chinaski nebylo téměř slyšet, i když se frontman kapely Michal Malátný snažil křičet ze všech sil. Záchranou tohoto „galavečera“ byl moderátor Jan Kraus, který svým vtipem a hranou lhostejností zachránil několik trapných momentů. Navíc večer plný kýče a rádoby noblesy osvěžil okamžiky, kdy se člověk opravdu od srdce zasmál.

Přenos obohatilo několik hudebních představení. Slyšet jsme mohli například skupiny Kabát, Nightwork, Chinaski, zpěvačku Ewu Farnou, Lucii Bílou a Martu Jandovou, zpěváka Richarda Müllera se skupinou Fragile a další. Ceny předávaly známé osobnosti jako Václav Postránecký či Tomáš Berdych s přítelkyní. Jan Kraus nezapomněl do show zakomponovat také svoji rodinku. Proto jsme na jevišti mohli vidět i Ivanu Chýlkovou a syna Jáchyma. Škoda jen, že pořádně nefungovaly ty mikrofony a porty.

V kategorii žen k žádné velké změně nedošlo. Zlatého slavíka si opět odnesla Lucie Bílá, která na sebe poslední rok upoutala nejen svým Černobílým turné, ale také opětovným porotcováním v soutěži Česko Slovensko má talent. Druhé místo opět obsadila Lucie Vondráčková. Té předal cenu Petr Čtvrtníček, který ve svém speciálním obleku ukázal obecenstvu, ale i všem televizním divákům holá záda i zadek. Jediná změna přišla na třetím místě. Z něho vyšoupla Ewu Farnou Aneta Langerová.

Skupina roku – to je kategorie, ve které k několika výrazným změnám přece jen došlo. A to hned na prvním místě. Kabáti museli odstoupit na druhé místo, aby zlatého slavíka přenechali skupině Kryštof. Nightwork, kteří byli minulý rok druzí, se letos neumístili. Třetí místo zůstalo beze změny. Obsadila ho opět kapela Chinaski.

Třetí místo v kategorii zpěvák roku obsadil Richard Krajčo. Mezi druhým a prvním místem byl údajně velice těsný rozdíl 47 hlasů. Tomáš Klus nedokázal nakonec navázat na úspěch z minulého roku, kdy dokázal porazit samotného Mistra. Na pomyslný trůn české hudby se tedy po roce vrací zpět všemi milovaný showman Karel Gott. Ten vyhrál i absolutního slavíka – to znamená, že získal vůbec nejvíce hlasů ze všech interpretů. Vesmír je opět v rovnováze.

Co říci na konec? Snad jen že blahopřejeme vítězům. Organizátorům a pořadatelům bych poradila, aby se příště více soustředili na zvuk než na to, aby vítězům za hlavami poletovaly nápisy Slavík. 

Názor informuji.cz: 40%

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!