IMPRO PRAGUE 2013 - Zajdi na první ročník mezinárodní festivalu improvizačního divadla!

IMPRO PRAGUE 2013 - Zajdi na první ročník mezinárodní festivalu improvizačního divadla! 

Právě dnes odstartoval První ročník mezinárodního festivalu improvizačního divadla nesoucí název IMPRO PRAGUE, který se koná až do soboty 2.11. 2013 ve Švandově divadle. Třídenní festival improvizace slibuje návštěvníkům široký výběr zábavy a zorientování se v prostředí improvizačního divadla na světové úrovni!

Malou ukázku improvizačního happeningu můžete vidět zde, kdy se skupina vybraných účastníků ocitla v proudu z práce – chodců, aby jim poskytla pár vteřin slávy v podobě červeného koberce a zaslouženého potlesku pro každého odvážlivce, který si chtěl zažít chvíli výjimečnosti jako pravá celebrita.

Účastníci IMPRO PRAGUE se mohou těšit na pestrou paletu vystoupení českých i zahraničních divadelních skupin, workshopy s profesionály, nácviky divadelních vystoupení a panelové diskuze o současném stavu českého i evropského divadla. Součástí programu jsou také vystoupení světových špiček v oblasti improvizačního divadla. Jednou z hlavních hvězd festivalu IMPRO PRAGUE je belgický herec Yann van den Branden, hvězda belgické verze americké improvizační TV show Who´s line is it anyway, který je v současnosti nejvýraznější postavou evropské improvizační divadelní scény. Svou účast na festivalu přislíbil také rakouský divadelní spolek Theater im Bahnhof, jehož členové se těší oblibě nejen v státech Evropy, ale i v Kanadě a USA.

Pokud máte doma nebo v okolí zahraničního hosta, pak máme skvělou zprávu, že program bude také v angličtině. Čeští domorodci se se však nemusí obávat jazykové bariéry. Program je postaven tak, aby si vystačili i s jednoduchou angličtinou. „Naším cílem je rozšířit povědomí o existenci tohoto nevšedního žánru, ale také obohatit českou improvizační scénu o kulturní zvyky ze zahraničí, a to tím nejpřirozenějším způsobem. Návštěvníci našeho festivalu se ocitnou jak v roli diváka, který ovlivňuje příběh, tak i v roli vystupujícího herce, který si užívá záře jeviště a potlesku diváků,“ vysvětluje myšlenku festivalu Martin Vasquez, zakladatel České improvizační ligy a hlavní organizátor akce IMPRO Prague.

Pokud víte, že půjdete okolo, minimálně zavítejte do kavárny Švandova divadla a nechte se strhnout momentem improvizace v ImproCafé. Ta účastníkům poskytne zázemí ojedinělého formátu.

V rámci festivalu máte jedinečnou možnost ochutnat nové party pivo RAFUN Schnapps Beer, které posílí váš FUN faktor, RAdějiFUN!

Více informací najdete na www.improprague.cz

Prodej vstupenek bude probíhat online, nebo přímo ve Švandově divadle.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Švandovo divadlo nabízí i další akce

Místo konání: Švandovo divadlo

Další divadelní novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!