Koncert Radky Fišarové proběhl v barvách padajícího listí

Koncert Radky Fišarové proběhl v barvách padajícího listí 

Šansoniérka Radka Fišarová vystoupila v den 50. výročí úmrtí legendární francouzské pěvkyně Edith Piaf, tedy 10. října, v divadle Kalich se svým vzpomínkovým koncertem nazvaným „Malá pocta velké Eith“.

Zpěvačku Radku Fišarovou znají návštěníci divadel především jako muzikálovou zpěvačku, ale Radka se stejně dobře cítí také na koncertních pódiích.

„Je to už přes deset let, co jsem dostala nabídku od Libora Vaculíka a Petra Maláska účinkovat v titulní roli představení Edith-vrabčák z předměstí. To byl moment, kdy jsem se opravdu poprvé setkala s Edith Piaf a začala blíže poznávat tento hudební styl. Před těmi více než deseti lety jsem skutečně netušila, že se mi tak vryje pod kůži a že v šansonu v podstatě najdu sama sebe,“ říká zpěvačka o svém „seznámení“ s francouzskými šansony, svou velkou láskou. 

V programu nazvaném Malá pocta velké Edith ji v divadle Kalich doprovodilo Jazztrio Vladimíra Strnada, smyčcový Rubín kvartet a akordeonista Aliaksandr Yasinski. Jako host zde s Radkou vystoupilo také běloruské akustické Unlimited Trio.

V průběhu komorního večera ale nezazněly pouze šansony francouzské divy Edith Piaf.

„Zahrajeme také moje vlastní písně či písně skvělých českých básníků, mých přátel… a nebude chybět ani francouzská filmová hudba či písně dalších francouzských skladatelů a interpretů,“ komentovala průběh koncertu sama Radka.

Fišarové podoba se slavnou Edith je skutečně zvláštní. Když přijde tato drobná éterická bytost s neposednými kudrlinami tmavých vlasů na pódium, nestačíte se divit, jak velkým hlasem vládne. Celý svůj projev ještě umocňuje typickými gesty, úsměvem holčičky a francouzskou elegancí, která z ní vyzařuje. Jakoby mimochodem s přehledem interpretuje proslavené šansony božské Piaf a usmívá se, jak krásný se letos vydařil podzim.

Koncert, který Radka Fišarová popsala jako „malou vzpomínku a velké poděkování,“ přinesl přímo do centra Prahy spoustu barevného listí a nesmrtelné francouzské melodie. A příchozí se nestačili divit, jak velkou zpěvačku zde máme.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

Koncert Radky Fišarové proběhl v barvách padajícího listíKoncert Radky Fišarové proběhl v barvách padajícího listí
 

Mohlo by se ti líbit...

Divadlo Kalich nabízí i další akce

Místo konání: Divadlo Kalich

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!