Mercedes-Benz Prague Fashion Weekend 2013 zakončilo slavnostní vyhlášení vítězů soutěže START-UP

Mercedes-Benz Prague Fashion Weekend 2013 zakončilo slavnostní vyhlášení vítězů soutěže START-UP 

Podzim patří všude na světě módě a v posledních letech to platí i u nás, i když to rozpoutává mnohdy zajímavou diskusi. Fashion weeků a weekendů tu máme tedy hned několik, ten největší MB Prague Fashion weekend 2013 je ale opravdu jen jeden. Čtyřdenní maraton přehlídek a doprovodných akcí, kde si na své mohl přijít skoro každý milovník módy, skončil slavnostním vyhlášením soutěže START-UP.

MBPFW 2013 byl rozdělen do několika bloků, takže si z programu mohli vybrat jak návštěvníci butiků v Pařížské, tak hledači nových jmen, stejně jako příznivci ověřených českých návrhářů i konfekce. 

Fashion weekend se tento rok vrátil tam, kam podle mě i od začátku patří, do Pařížské ulice. Oproti prvním ročníkům ale pokračuje ve stabilním zázemí a u hotelu InterContinental vyrostl na čtyři dny fashion stan podobný těm, které známe z ciziny. Vzhledem k počasí to ocenil asi každý, kdo nepřijel ze Severního pólu! Doprovodný program, workshopy, design SUPERMARKET a menší přehlídky probíhaly ve STUDIU v Salvátorské ulici pět minut od hlavního stanu, což bylo příjemné zpestření. V design SUPERMARKETu  mělo hodně mladých návrhářů svůj stánek, takže to byla skvělá možnost zblízka prozkoumat jejich úžasné modely. Objevila jsem pletené svetry a doplňky od Jany Mikešové, (odnesla jsem pro začátek žluté náušnice), která měla včera večer samostatnou prezentaci i v rámci závěrečné Start-up přehlídky. Dalšímu pokušení jsem sice zatím odolala, ale určitě doporučuji novou kolekci ODIVI, kterou jste možná viděli v rámci samostatné přehlídky v sobotu odpoledne.

Celkově proběhlo 45 módních přehlídek a představilo se 54 designerů včetně sympatického Jakuba Polanky, Michaela Sontaga, Mirky Talaváškové, Kateřiny Geislerové či Petry Balvínové. Nechyběly značky jako Pietro Filipi, La Femme MiMi ani zástupci exkluzivních concept storů DUSNI3 Simple Concept Store.

Nedělní večer patřil slavnostnímu zakončení a přehlídce začínajících tváří. Čestný člen poroty START-UP a hlavní hvězda celé akce, Jimmy Choo,  přišel s hodinovým zpožděním. Boty od něj jsem na noze (možná bohužel) neměla, takže stepovat kvůli němu půl hodiny před vstupem do sálu bylo poměrně náročné. Přehlídka START-UP to ale vynahradila, představila výběr mladých návrhářů, kteří letos tvořili na téma Bod zrodu. Vítězkou se stala studentka Royal Academy of Fine Art and Design Antwerp, Markéta Martišková. Vítězem kategorie oděvní doplněk byla vyhlášena MarkétaŠohajová, studentka VŠUP, Ateliéru designu oděvu a obuvi Liběny Rochové.  Viděli jsme také vítězné práce minulého ročníku Maji Božović (vítězka kategorie oděv) a designérské dvojice Awkward - Lucie Jelínková a Monika Nováková (vítězky kategorie módní doplněk).

foto: MBPWF

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!