Tančit s Primal Scream? Milerád!

Tančit s Primal Scream? Milerád! 

Primal Scream vyráží s novou nahrávkou na turné a v jejich kalendáři svítí taktéž pražská zastávka s datem 18. listopadu...

Na začátku je Peter Fonda. Pro ty, kteří se v kinematografii cítí poněkud nejistě a už ve vedlejší záložce rozklikávají csfd, krátká odbočka. Peter Fonda je ten, který jezdí ve snímku Easy Rider na motorce sem a tam a NEMÁ knír. Nicméně není třeba vybavit si jeho tvář, zásadní je hlas. A hlas tohohle Fondy do úplného ticha pronese: „We're gonna have a good time. We're gonna have a party.“ Všem, kteří kdy slyšeli Loaded skotských Primal Scream – a kolik takových je – vyskočí v oku nezbytná jiskra a o desetinu vteřiny později je smete tsunami emocí.

Nicméně od doby, kdy Primal Scream vypustili do světa svou esenci v podobě desky Screamadelica s Loaded, Come Together nebo Higher than the Sun, proteklo korytem hodně vody. Dokola omílané tvrzení, že Screamadelica je album, které naučilo rockery tančit, je dozajista pravdivá, ale Screamadelica je také album, které je již 12 let staré. Tudíž se do hlavy musí zákonitě vpídit otázky.

Nezměnili se moc za tak dlouhou dobu? Nezměnil jsem se já? Chce se mi pořád ještě tančit?

Jak pravil moudrý Gandalf: “Otázky vyžadují odpovědi.“ Bobby Gillispie a ti již starší pánové kolem něj to v sobě pořád mají. Vím, je to klišé a věta, za kterou by novináři měli být lynčováni, ale já mám důkazy místo slibů. Slibuji. Tím prvním budiž předlouhá, ale zdařilá novinka More Light. A že červenomodré slunce s očima září pořád stejně, potvrdí i halda diváků, která měla tu možnost letos tleskat kapele třeba v Glastonbury. Kompletní záznam ze show visí na youtube, takže tleskat můžete i v obýváku. Pořád je tam hromada psychedelie a ještě větší hromada drog. Už jste si to lynčování rozmysleli?

Nebudu si hrát na vousatého ministra veškeré hudby. Přičichl jsem ke kultu Primal Scream až příliš pozdě. Vždyť i vy už jste ten pocit zažili nesčetněkrát. Celý svět tu kapelu miluje a zná natolik, že se téměř bojíte ji taky ochutnat. A pak seberete odvahu, pustíte první album a po hodině si nadáváte, že jste se sakra nevzchopili už dávno předtím. Primal Scream v Lucerna Music Baru jsou nejen ideálním začátkem hudebně našlapaného podzimu, ale i příležitost pro nás ostýchavější, abychom si pak zase nenadávali, co že jsme to minuli a o čem že to všichni okolo mluví. Ano, chce se mi tančit! „We're gonna have a good time. We're gonna have a party!“

Primal Scream / UK

18. 11. 2013 20:00, Praha - Lucerna Music Bar

Vstupenky za 840 Kč + poplatky budou k zakoupení v sítích Eventim, Ticketpro, Ticketportal, Ticketstream a na webu Lucerna Music Baru, na pokladně LMB bez poplatku.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

Primal Scream
 

Mohlo by se ti líbit...

Lucerna Music Bar nabízí i další akce

Umělci:

Místo konání: Lucerna Music Bar

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!