Film o princezně Dianě splnil očekávání

Film o princezně Dianě splnil očekávání  20%

„Královna lidských srdcí“ Diana vkročila 19. září na plátna českých kin a ti prozíravější diváci mohli od začátku tušit, že ve dvou hodinách času nebudou svědky ničeho jiného než srdceryvného patosu s nádechem královské důležitosti.

Na druhou stranu, vzhledem k dobrému jménu režiséra Olivera Hirschbiegela, který natočil Pád třetí říše, zde byla stále naděje, že film překvapí a nabídne úplně jiný pohled. Že přijde s něčím novým, šokujícím, s něčím, co nikdo o tolik medializované princezně nevěděl. Trochu naivně se například dal čekat nějaký posun ve vyšetřování Dianiny smrti.

Bohužel. Britský film nám servíruje ve dvou hodinách času Dianu jako obyčejnou ženu, která „pochopí, jak je důležité lásku nejen rozdávat, v čemž je ona výjimčená, ale i přijímat.“ Citovaná slova pronesl o svém filmu sám režisér.

Sledujeme její poslední dva roky života, kdy se seznámila s pákistánským doktorem – kardiochirurgem! - Hasnatem Khanem. Dle očekávání se neustále řeší zlámaná srdce, kdo komu a jakým způsobem, a výsledkem toho všeho je, že Diana si nakonec z nějakého nevysvětlitelného popudu odjede užívat na jachtu s milionářem Dodim Al-Fayedem. Zvláštní je, že se ve filmu neprobírá nic jiného – zcela upozaděn zůstává její vztah s královskou rodinou, s Charlesem nebo její dva synové. Světlou stránkou filmu jsou Dianiny humanitární mise v Africe, což dává tvůrcům nepopiratelně plusové body, a znamená to odpočinkové pasáže pro diváky, zmožené přívalem dojemné lovestory. Ničeho dalšího se už ale nedočkají.

V hlavních rolích perfektně učesaná Naomi Watts, která prý celých šest týdnů (proč, proboha?!) cvičila Dianin hlas, a charismatický čokoládový kardiochirurg (Naveen Andrews).

Film tak aspiruje na další sladký čajíček v řadě, který potěší stovky nezadaných, případně opuštěných žen a znamená to tedy, že určitě nebyl natočený zbytečně!

Film tak aspiruje na další sladký čajíček v řadě, který potěší stovky nezadaných, případně opuštěných žen a znamená to tedy, že určitě nebyl natočený zbytečně! Přijde mi ale, že na to, že hlavní hrdinka je lady Diana, je to přece jen trochu málo. Mohla být nahrazena jakoukoli obyčejnou „Mary“ nebo „Katkou od vedle“ a výsledný dojem by byl prakticky stejný.

Takže, dámy, z toho plyne následující – do kina s kámoškou vybavenou kapesníčky. Manžela projednou nechte doma koukat na fotbal, určitě to bude ta nejlepší varianta večera pro vás oba.

Názor informuji.cz: 20%

Kdy a kde dávají film: Diana

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Podobné filmy

Filmové recenze

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!