Kulturní tipy aneb kam v Praze o víkendu?

Kulturní tipy aneb kam v Praze o víkendu? 

Zůstáváte o víkendu v Praze? Rádi byste vyrazili někam za kulturou, ale netušíte kam? Jste příliš líní prohledávat moře akcí a šiklo by se vám, aby to někdo udělal za vás? Tak fajn, tady máte pár víkendových tipů!

Koncerty a hudba

  • 1&Only Mark Knight - Duplex (pá 20:00) - Markovy vysokooktanové sety způsobily masakr tanečního parketu v každém koutě světa, zatímco jeho originální produkce a mazané mixy dělají jeho schopnosti ve studio těmi nejžádanějším v byreznysu.
  • Mladí Ladí Jazz 2014 - Superpower (CZ), Portico Quartet (UK) v Paláci Akropolis (pá 19:30) - Festivalový program letos nabídne jednu hudební slast za druhou! Zahajovací koncert proběhne v režii amerického pianisty Roberta Glaspera, mimo jiné čerstvého vítěze Grammy, jenž v Praze vystoupí s projektem Robert Glasper Experiment a představí své nové album.

Divadlo

  • Wim Vandekeybus & Ultima Vez - Talk to the Demon v divadle Archa (pá + so + ne 20:00) - Wim Vandekeybus se ve svém novém projektu zkoumá, jak sociální sítě a média působí na emoce a myšlení dětí, jak děti tato média používají a jak jsou jimi naopak využívány až zneužívány. Klade si otázku, jak to ovlivní jejich další život.
  • Až naprší a uschne/ Hay Fever: Noël Coward v divadle Na Fidlovačce (so 15:00) - Komedie slavného britského herce a dramatika šumí vtipnými dialogy jako šampaňské. Předvádí bláznivý víkend v letním sídle slavné divadelní herečky na anglickém venkově roku 1920, kam si každý z členů její výstřední rodiny pozve svého hosta. (celá recenze zde)
  • Les ve Stavovském divadle (sobota v 15:00) - Ostrovského groteskní komedie neztratila nic na své aktuálnosti. Ohniskem hry je spor o les. Zatímco pro bohatou majitelku panství Raisu Gurmyžskou představuje les pouze šanci jak rozmnožit majetek a získat mladého milence, pro bezskrupulózního obchodníka Vosmibratova je les pouze byznys.
  • Jesus Christ Superstar - v Hudebním divadle Karlín (pá 19:00 + so 15:00) - Muzikál / rockovou operu Jesus Christ Superstar vytvořili textař Tim Rice a skladatel Andrew Lloyd Webber v roce 1969. Vypráví o posledních dnech Ježíše Krista od jeho příchodu do Jeruzaléma až po ukřižování.

Výstavy

  • WHO CARES by EPOS 257 v POP UP GALLERY v Tančícím domě - Mezi vystavenými expozicemi v rámci otevření POP UP GALLERY je autorská výstava WHO CARES od umělce EPOS 257 a tři série fotografií od fotografa Derecka Harda. V nejvyšším patře je pak umístěna expozice skla od Rudolfa Burdy.
  • Only The Good Ones: The Snapshot Aesthetic Revisited - poslední možnost zajít do  Galerie Rudolfinum - Momentka, spontánní zachycení banálního okamžiku, minimálně režírované a s malým ohledem na uměleckou nebo žurnalistickou konvenci, plné červených očí, uřezaných hlav, netěsnících závěrek a hypersaturace z drogerie, tvoří zásadní část objemu fotografické produkce během celého 20. století a právě teď globálně metastazuje pomocí sociálních sítí. (Recenze výstavy)
  • Tim Burton a jeho svět v Domu U Kamenného zvonu - Beetlejuice, Střihoruký Edward, Karlík a továrna na čokoládu, Alenka v říši divů nebo Batman. Všechny tyto nesmírně oblíbené kultovní filmy spojuje jedno velké jméno – Tim Burton. Americký režisér a výtvarník – snad největší surrealistický fantasta současnosti – v březnu navštíví Prahu, aby zde osobně zahájil nově koncipovanou výstavu své výtvarné tvorby.

Ostatní zajímavé akce

  • Dinosaurium na výstavišti v Holešovicích (denně) - Výstava nabízí více než padesát exponátů, kterým dominují až téměř 300 miliónů let staré skelety a fosílie zapůjčené z moskevského Borisiakova paleontologického institutu ruské akademie věd , jehož více než dvousetčlennému týmu vědců se během letitého výzkumu pravěkých živočichů podařilo z jejich ostatků shromáždit jednu z nejucelenějších kolekcí na světě.
  • Finská válka ve filmu - Atlas (pá + so 20:00) - Skandinávský dům ve spolupráci s komorním kinem Evald a kinem Atlas uvádí k výročí 70 let od konce pokračovací války přehlídku Finská válka ve filmu.

Můžete také vyrazit na nějakou filmovou novinku do kina. Premiéry a promítací časy najdete v programu kin.

Veškeré akce v Praze na tento víkend nebo v dalších dnech najdete zde.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!