Ani déšť nepokazil třetí ročník Chodrockfestu

Ani déšť nepokazil třetí ročník Chodrockfestu 70%

Chodrockfest 2013 proběhl 9. a 10. srpna v Domažlicích. Hned v pátek však přivítalo návštěvníky velmi nevlídné počasí. Nicméně ani tím si nenechali zkazit mnoho hudebních zážitků, které si pro ně organizátoři festivalu připravili. I v dešti si tak užívali vystoupení skupiny Kryštof, Wohnout a dalších. V sobotu se naštěstí opět objevilo vytoužené sluníčko, které náladu mnohonásobně zlepšilo.

V pátek těsně před otevřením bran festivalu vypadalo stanové městečko, které bylo umístěno hned pod areálem Chodrockfestu, prázdně. Stanů zde příliš postavených nebylo, lidé se tu neprocházeli. Většina z nich byla zalezlá a čekala, až se přežene ten největší déšť. Ticho jen sem tam přerušil výkřik „pojďme kalit“ prvních přiopilých nadšenců. Předpověď počasí příznivá nebyla. Déšť měl ustat až ve večerních hodinách. I přesto se po zahájení festivalu začal areál plnit návštěvníky, kteří se těšili na své oblíbené kapely.

O zahájení se postarala partička Chai, která dorazila z Nýrska. Přestože pořád hodně pršelo, před pódium je přišlo podpořit množství fanoušků. Někteří dokonce i bez nezbytného módního doplňku – pláštěnky. Členové skupiny potěšili své fanoušky příjemnými songy v rytmu poprocku, které rozhýbaly i návštěvníky schované na lavičkách pod stanem. Během jejich vystoupení se na vedlejší stagi, která stála ve velkém pivním stanu, přichystala plzeňská kapela LSD. Jejich koncert byl skutečně výjimečný, protože skupina vystoupila teprve podruhé po roce a půl, kdy zemřel jejich kytarista. Zatímco LSD zahráli v suchu ve stanu, skáčkaři ze skupiny Tleskač si užívali své fanoušky v dešti na hlavním pódiu. Vedlejší stage pod stanem se naplnila k prasknutí při vystoupení rockerů z Komunálu.

Nejočekávanější kapely měly ale teprve přijít. Před promáčené publikum nastoupila skupina Wohnout, která sklidila veliký potlesk. Mezitím začal ve stanu notovat své písně král pornofolku Záviš, který, jak je jeho dobrým zvykem, bavil všechny přítomné. Pak konečně nadešel hřeb pátečního večera – kapela Kryštof. Dokonce i déšť se začal pomalu uklidňovat. Při známých hitech této stále oblíbenější party stejně všichni návštěvníci na špatné počasí zapomínali. Dobrou náladu jim pak zvedlo ještě punkrockové seskupení Zakázaný ovoce a pardubická Vypsaná Fixa. To však nebylo vše. Pro vytrvalce, kteří nebyli stále utahaní, byla připravená rockotéka. Areál festivalu tedy rozezněly rockové hity, které se utišily až v pozdních nočních hodinách.

Ráno přivítalo návštěvníky slunečné počasí. Většina z nich ho využila k sušení promočených věcí i stanů. Všude bylo plno bahna, které jen pomalu vysychalo. Naštěstí v areálu festivalu byl povrch písčitý, tudíž se zde člověk nemusel brodit v bahně i tam. Hudební nadšenci si ale chtěli užít především další várku písniček. Hned na začátku probudila diváky skupina Krucipüsk. Tu vystřídala rocková banda Hlahol. Velmi početné publikum přilákali členové kapely Arakain v čele s Janem Toužimským. V pivním stanu si mohli návštěvníci poslechnout partičku Bags. Na hlavní stagi vystřídali Arakainy rockeři MASH, kteří s sebou dovezli i ohně. Nechyběla ani poprocková kapela Prague Conspiracy.

Vrcholem soboty bylo vystoupení slovenské kapely No Name. Charismatický Igor Timko bavil publikum jak výbornými písněmi, tak vtipnými proslovy a historkami. Jejich koncert nepřekonaly ani méně známé skupiny Sticx a Curlies, ale ani plzeňští Mandrage. Od půlnoci začínala v areálu festivalu Kiss party, na kterou dorazilo i mnoho lidí z města, kteří platili vstup pouze na party. Od půl jedné zahrála na závěr festivalu rocková banda Aušus.

Přestože pršet nakonec přestalo, k žádným komplikacím nedošlo a vše probíhalo tak, jak má, na úspěch minulého roku festival nenavázal. Bylo to především kvůli line-upu, na který si mnoho lidí stěžovalo i na internetových stránkách. „Jsou tu super skupiny jako Kryštof, Mandrage a No Name, ale taky je tu dost kapel, které vůbec neznám a příliš se mi nelíbily,“ řekla návštěvnice festivalu Katrin. Co si však pochvalují všichni, je skvělé prostředí, ve kterém se festival odehrává. Právě to sem táhne mnoho lidí každý rok. Jeho předností je především písečný povrch a blízkost centra, kde každý rok ve stejnou dobu jako festival probíhají Chodské slavnosti. Tam se mohli návštěvníci zabavit, když hrály kapely, které slyšet nepotřebovali. Dojem z celého festivalu je i tento rok pozitivní. Nezbývá než se těšit na to, co pro nás organizátoři vymyslí příští rok.

Názor informuji.cz: 70%

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

Mohlo by se ti líbit...

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!