Jaroslav Samson Lenk oživí český folk již tento pátek na Starém Jičíně!

Jaroslav Samson Lenk oživí český folk již tento pátek na Starém Jičíně!70%

Tuto legendární postavu českého folku budou znát především starší generace, a o to víc stojí za připomenutí dnešnímu světu. Tento trampský zpěvák se narodil 12. srpna 1956, a tudíž se dá i předpokládat, že jeho páteční vystoupení se bude alespoň částečně nést ve jménu jeho narozenin.

Když v roce 1976 zakládal folkovou skupinu Máci, určitě ho v té době nenapadlo, že se jeho kariéra povznese nad stárnoucí nitky času a vydrží až dodnes, do jednadvacátého století plného šílených rockových, popových či metalových zpěváků, kteří ani nepoznají tón c.

Jaroslav Samson Lenk, říkejme mu prostě „Samson“, vystupoval také s hudební skupinou Hop Trop (od roku 1980), což mu zajistilo setkání s Ladislavem Huberťákem Kučerou.
Od roku 1993 pak vládne svému území v kapele Samson a jeho parta.

Během své kariéry folkového zpěváka se seznámil i s Vlastou Redlem a Slávkem Janouškem, se kterými si zahrál v triu zvaném Psychiatrio.

Samson je legendárním především díky známým skladbám, které poznamenaly svět snad všech dětských posluchačů a malých diváků. Jedná se především o skladby k večerníčkům jako Madla a Ťap, Vydrýsek, Méďové či Ježek Aladin.

Jaroslava Samsona Lenka si přijďte poslechnout na hrad Starý Jičín, jehož romantické prostředí Vás dokonale okouzlí, a to nejen díky příjemnému hlasu folkové legendy.
Hrad Starý Jičín patří k dominantám Novojičínska, zejména díky jeho příjemné poloze, důmyslné historii nebo hradní hospůdce se skvěle vychlazeným pivem.

Vstupenky na koncert si můžete zakoupit v předprodeji za 180 kč (v prostorách hradní hospůdky a IC Starý Jičín) nebo pak na místě za rovných 200 kč.
Za nepříznivého počasí pak bude koncert přesunut do kulturního domu Starý Jičín.

Názor informuji.cz: 70%

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

Foto: www.hradstaryjicin.czFoto: www.hradstaryjicin.cz
 

Mohlo by se ti líbit...

Místo konání: Hrad Starý Jičín

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!