Jasmíniny slzy – Woody Allen zvážněl, méně humoru ale na kvalitě neubírá

Jasmíniny slzy – Woody Allen zvážněl, méně humoru ale na kvalitě neubírá80%

Méně humoru, sarkasmu a vysmívání, více smutku, tragédie a zoufalosti. Taková je nová allenovka. Své diváky ale nezklame!

Byla krásná a bohatá. (Vlastně bohatý byl její manžel, no co, o luxus se s ní podělil.) Mohla si dovolit ty nejdražší šaty, nejlepší jídlo, krásný dům a měla milujícího muže, který se o ni postaral. A bum! Náhle o vše přišla. Možná i svou vinou, protože když člověk přivírá oči příliš dlouho, k ničemu dobrému to nevede. Ještěže jsou tu prášky, alkohol a sestra, která se o ni postará. Ale vzdát se postavení a luxusu? To přeci nejde, to nedokáže!

Silný příběh o ženě, která se ocitá na dně – co se týče psychiky i konta. A tak je více hysterická, než je zdrávo. Možná ani ona sama zdravá není. Její sestra je šťastnější, při tom má nemožné chlapy a maličký byt ve špinavé čtvrti. Tak Jasmína nechce skončit v žádném případě, ale tuto svou hrdost si dokáže udržet čím dál tím méně a padá čím dál tím více.

Hlavní roli Jasmínu ztvárnila herečka Cate Blanchett, která je zde báječná a dokonale zoufalá. Zahrát tak silné emoce a vnitřní rozklad není jednoduché, ale Cate vše věříme od začátku do konce.  Její sestra, kterou si zahrála Sally Hawkins, vedle ní ale neztrácí krok. A tak jsme svědky skvělých hereckých výkonů. Aleca Baldwina si příliš neužijeme, vidíme ho jen v Jasmíniných vzpomínkách, ale chybět nám nebude.

Woody Allen nás tedy novým filmem nezklame. Jen musíme čekat více tragična a méně humoru. Po posledním filmu si fanoušek tohoto režiséra oddychne, protože si potvrdí, že točit filmy Woody pořád umí. Možná mu prospělo natáčení opět doma, v Americe.

A já se ptám, co bude, až tu Woody Allen nebude? 

Názor informuji.cz: 80%

Kdy a kde dávají film: Jasmíniny slzy

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Podobné filmy

Filmové recenze

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!