Wolverine v Japonsku postrádá ostatní X-Meny

Wolverine v Japonsku postrádá ostatní X-Meny60%

Wolverinův sólový spin-off ze série X-Men nenudí, fanoušky mutantů však může zklamat.

Srpen 1945 – Nagasaki, Japonsko. Příběh filmu začíná na místě, na kterém by v daný čas nechtěl být asi úplně každý. Náš hrdina Logan poblíž Nagasaki tráví volné chvíle jako válečný zajatec. Po explozi atomové bomby na dohled od zajateckého tábora se slituje nad jedním strážným a zachrání ho před výbuchem. Střih. Onen strážný se během druhé poloviny 20. století stal jedním z nejmocnějších mužů v Japonsku, nyní umírá a chce se Loganovi odvděčit za záchranu života. A tak ho zve k sobě domů.

Logan, svým mutantským jménem Wolverine neboli Rosomák, v podání Hugh Jackmana, se ukazuje již v šestém filmu ze ságy X-Men, která vypráví o lidech s vrozeným genem X, jenž jim zaručuje nadlidské schopnosti.

Wolverine je nadán nezranitelností a nesmrtelností, díky tomu přežil Nagasaki. Nyní mu jeho hostitel v Japonsku nabízí, že svou záchranu odmění tím, že Logana zbaví jeho tížící nesmrtelnosti. Ten pak v zemi vycházejícího slunce poprvé zažívá, jaké to je být zranitelný. Aby však ochránil sebe a svou milou, začne bojovat o to, aby se mu jeho schopnost vrátila.

Během celého filmu jsem se setkával s problémem, který je nakonec zásadní pro zhodnocení celého díla – Wolverine je málo „x-menovský“. Až na souboj o Loganovu schopnost jde v podstatě o průměrný akční film stylizovaný do japonského prostředí – s Yakuzou, samurajskými meči a vším podobným. Toto samozřejmě nedělá film vyloženě špatným, bojové scény jsou zábavné, Jackman opět excelentní, nicméně fanoušek komiksu bude při srovnání s ostatními částmi série dost možná zklamán.

Snímek jde do kin zřejmě s tím, aby navnadil diváky na velké pokračování celé série X-Men: Days of Future Past (nezapomeňte na scénu po titulkách, která prozradí, co můžeme v tomto filmu čekat!) a vydělal navíc pro studio Marvel nějaký ten dolar navíc, a tak je pravděpodobně se svou průměrností smířen.

P.S. Za 3D si připlácet nemusíte – není proti 2D verzi o co stát.

Autor článku: Michal Malkovský

Názor informuji.cz: 60%

Kdy a kde dávají film: Wolverine

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Režie:

Hrají: ,

Kdy a kde dávají film:

Podobné filmy

Filmové recenze

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!