JamRock je letos doslova nabitý známými kapelami!

JamRock je letos doslova nabitý známými kapelami! 

Festival JamRock, o kterém se říká, že má magickou atmosféru, a který se mohl  zatím vždy vzhledem ke svému stáří těšit rekordní návštěvnosti, je pro rok 2010 doslova „nabitý“ známými kapelami.

České skupiny jsou již zcela dořešeny. Dosud s největším úspěchem z českých kapel se setkal KRYŠTOF, který je tak výjimečně potřetí na „soupisce“  festivalu. Zanedlouho vychází jejich nová, netrpělivě očekávaná deska, resp. CD. Jako protiklad jejich jemné, takřka dámské muziky v tom dobrém slova smyslu, vystoupí klasika naší hudební nejen punkové scény - TŘI SESTRY v čele s oblíbeným LOU FANÁNKEM. Tři sestry předvedou svůj současný repertoár, který letos hrají v rámci svého každoročního jarního turné, ale i množství svých klasických songů. V Žamberku vystoupí poprvé a v podstatě zcela, vzhledem ke svojí pravidelné šňůře, výjimečně.

Kdo však nebude poprvé na JamRock 2010 je muzikant, který patří mezi osobnosti naší hudební scény s největším počtem opravdových hitů. Michal Hrůza má na svém kontě ohromné množství skladeb, které napsal nejen pro sebe a svojí skvělou kapelu Hrůzy, ale i další zpěváky, jako např. Anetu Langerovou apod. V Žamberku kromě svého repertoáru zahraje ve světové premiéře novinku, a to v podání s hostem, jen pro festival JamRock. O tom však později. Ženskou část hudebního světa zastoupí populární a mnoha cenami ověnčená  Anna K, která se těší stále lepšímu zdraví a my uslyšíme také její některé úplné novinky.

Jeden z hlavních časů bude patřit vynikající formaci a dá se říci objevu roku, kapele Hashberry, která vás dostane upřímností svojí muziky, vynikajícím projevem zpěváka a skladbami, které si hrdě mohou říkat písnička a které ne náhodou vybaví posluchači legendární U2. Přitom však jsou jejich songy naprosto originální, bez potřeby kohokoliv napodobovat. Tahle parta bude velkým překvapením, o to více že je domácí, avšak doma téměř neznámá.

Klasické festivalové kapely zastoupí seskupení jako Sto Zvířat, Horkýže Slíže, Krucipusk, punková legenda Visací Zámek, skáčkoví FastFood Orchestra s bohatými mezinárodními zkušenostmi i uznáním. Jejich pecka Fire v USA vyhrála v Just Plain Folks Awards v kategorii píseň roku 2009!

Metalový čtvrtek bude zastoupen legendární švédskou formací GRAVE, hrající snad to nejtvrdší z tvrdého a spolu s místní žambereckou skvělou partičkou Shatter, která se může pyšnit mnohastovkovými návštěvnostmi na svých koncertech, uspokojí metalovou část publika JamRocku. Stejně tak i hronovští Tortharry mají bohaté zkušenost z mnoha zemí Evropy a jejich songy byly vydány i v USA.

JamRock však nabídne daleko víc, kapely, které budou pro mnohé objevem a o nichž se zatím příliš v českém hudebním rybníce neví, ale které kvalitou svojí produkce rozhodně nezaostávají za známými jmény. O těch však až příště, kdy už budou známy i zahraniční hvězdy „ze zahraničních kapel nasadíme jen dvě kategorie – buď ty osvědčené, avšak zatím ne u nás příliš ohrané a nebo zcela nové pecky, aktuální superhvězdy, které teď současně letí ve světě. Je to dřina se dohodnout a v tomto směru mohu zcela bez ostychu říci, že jednání, která vedeme s manažery českých kapel, jsou o mnoho jednodušší a přímočařejší, než ty za hranicemi naší republiky (s výjimkou Slovenska, kde jsou taky naprosto v pohodě)“.

| Redakce Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!