Nejnovější články » Fotogalerie

Tanec Praha v Českých Budějovicích: Evropští tanečníci míří divákům rovnou do srdce!

24.6.2013,

V rámci jubilejního 25. ročníku festivalu TANEC PRAHA se před domem U Beránka v Krajinské ulici uskutečnilo venkovní taneční představení Accidia španělské skupiny La coja dansa.

Domovské divadlo festivalu, divadlo Ponec, představení Accidia uvádí jako pohádkovou love story, jejíž protagonisté jsou tak trochu utkáni z látky na sny. Když tančí, jsou skuteční, ale každým okamžikem se stávají vzpomínkami jednoho na druhého. Paměť je ošidná – muž a žena prožijí stejný příběh, ale každý jej sleduje z jiné perspektivy. Co je pak na společném životě společného, když jej vnímáme každý jinak a jinak na něj vzpomínáme? Co je to za moment, kdy se „nyní“ mění v „kdysi“…? Accidia se vymyká konceptu tance jako autonomní nezávislé zkušenosti a nabízí zážitek, který míří divákům rovnou do srdce.

Mezinárodní festival současného tance a pohybového divadla TANEC PRAHA nabízí v šesti nabitých týdnech od 27. 5. do 4. 7. bohatý program. Devatenáct vystupujících souborů s díly pětadvaceti choreografů sedmnácti národností, kteří vystupují na čtyřech pražských tanečních scénách a někteří také v dalších deseti českých městech.

Vivat! České Budějovice jsou mezi nimi. „ Festival TANEC PRAHA je tak unikátním projektem, že jsme rádi po roční pauze opět navázali na dřívější spolupráci a alespoň střípek ukázali u nás v Českých Budějovicích,“ komentuje akci Markéta Málková, spoluzakladatelka Otevřeného kulturního prostor Kredance, který akci v Českých Budějovicích zaštiťoval, a dodává: „Každé taneční představení je unikátní svým zasazením do nového prostředí. Kombinace s českobudějovickou ulicí Krajinská znělo slibně.“

(Tisková zpráva)

A představení podle očekávání také dopadlo - navzdory nepřízni počasí! Podívejte se na fotky ;-)