Tanec Praha v Českých Budějovicích: Evropští tanečníci míří divákům rovnou do srdce!

Tanec Praha v Českých Budějovicích: Evropští tanečníci míří divákům rovnou do srdce!

V rámci jubilejního 25. ročníku festivalu TANEC PRAHA se před domem U Beránka v Krajinské ulici uskutečnilo venkovní taneční představení Accidia španělské skupiny La coja dansa.

hodnoceno 2x
Líbí? Pošlete to dál...

Domovské divadlo festivalu, divadlo Ponec, představení Accidia uvádí jako pohádkovou love story, jejíž protagonisté jsou tak trochu utkáni z látky na sny. Když tančí, jsou skuteční, ale každým okamžikem se stávají vzpomínkami jednoho na druhého. Paměť je ošidná – muž a žena prožijí stejný příběh, ale každý jej sleduje z jiné perspektivy. Co je pak na společném životě společného, když jej vnímáme každý jinak a jinak na něj vzpomínáme? Co je to za moment, kdy se „nyní“ mění v „kdysi“…? Accidia se vymyká konceptu tance jako autonomní nezávislé zkušenosti a nabízí zážitek, který míří divákům rovnou do srdce.

Mezinárodní festival současného tance a pohybového divadla TANEC PRAHA nabízí v šesti nabitých týdnech od 27. 5. do 4. 7. bohatý program. Devatenáct vystupujících souborů s díly pětadvaceti choreografů sedmnácti národností, kteří vystupují na čtyřech pražských tanečních scénách a někteří také v dalších deseti českých městech.

Vivat! České Budějovice jsou mezi nimi. „ Festival TANEC PRAHA je tak unikátním projektem, že jsme rádi po roční pauze opět navázali na dřívější spolupráci a alespoň střípek ukázali u nás v Českých Budějovicích,“ komentuje akci Markéta Málková, spoluzakladatelka Otevřeného kulturního prostor Kredance, který akci v Českých Budějovicích zaštiťoval, a dodává: „Každé taneční představení je unikátní svým zasazením do nového prostředí. Kombinace s českobudějovickou ulicí Krajinská znělo slibně.“

(Tisková zpráva)

A představení podle očekávání také dopadlo - navzdory nepřízni počasí! Podívejte se na fotky ;-)

Další náhodné fotky z galerie...

| G+

Prostor pro tvůj názor...

Komentovat může pouze přihlášený fanoušek...