Víkendový návrat do středověku: Slavnosti pětilisté růže

Víkendový návrat do středověku: Slavnosti pětilisté růže

V Českém Krumlově skončila nejvýznamnější akce celého roku – historické Slavnosti pětilisté růže. Po ulicích někdejšího jihočeského sídla rodu Rožmberků se po tři dny procházely dámy v dobových kostýmech od gotiky po rokoko, šlechtičny i děvčata z lidu, galantní pánové v kloboucích s ptačími péry, všude hrála rozmanitá středověká hudba, na stoly v hospodách padal jeden Eggenberg za druhým… Krumlov si tak připomínal zejména slavnou éru života Petra Voka a jeho bratra Viléma z Rožmberka.

hodnoceno 3x
Líbí? Pošlete to dál...

V přebohatém programu 27. ročníku nechyběli od pátku 21. do neděle 23. června potulní kejklíři a komedianti, rytířské souboje na koních, trh s přehlídkou nejzajímavějších řemeslných výrobků, noční ohňový průvod v kostýmech, amatérská divadla, taneční soubory ani závěrečný slavnostní ohňostroj.

Renesanční atmosférou ožilo úplně celé staré jádro města, pivovarské zahrady i monumentální hrad a zámek společně se zámeckými zahradami. I přes krátkou večerní nepřízeň počasí si místní nadšenci nenechali zkazit náladu a vychutnali si krátký výlet do minulosti, byť s pokrokovými pláštěnkami přes sebe.

Další náhodné fotky z galerie...

| G+

90%

Prostor pro tvůj názor...

Komentovat může pouze přihlášený fanoušek...