Prázdninové tipy: Paříž

Prázdninové tipy: Paříž 

Prázdninové tipy se opět hlásí o slovo. Ve druhém díle zaměříme svou pozornost na Paříž, hlavní město Francie. Výlet na Eiffelovu věž je jistě krásný zážitek, my pro vás ale máme i spousty dalších zajímavých tipů pro vaše kulturní buňky. Tak pojďme na to.

CHAGALL mezi válkou a mírem

Výstava probíhá od 21. června do 21. července, Musée du Luxembourg

Marc Chagall prožil dvacáté století jako svědek revoluce, zažil obě světové války a exil. A právě tyto zkušenosti ho inspirovaly k tvorbě. Výstava představí sto děl a vyzdvihuje jedinečnost, s níž Chagall popisuje znázornění války a míru. Chagall začal malovat s vypuknutím první světové války, kdy se snaží objasnit klíčové momenty ve svém životě a práci. Ve Vitebsku během první války odráží tvrdou realitu, pohyb vojáků, zraněných vojáků, židů vyháněných ze svých vesnic, ale také se snaží reprezentovat prostředí svého dětství. V roce 1922 opustil Rusko a přestěhoval se do Paříže. V tomto období se věnoval ilustraci různých knih, včetně Bible.

Otevřeno po-pá 10.00 - 19.30 hod, neděle 9.00 - 20.00 hod

Vstupné 11 euro, do 16 let zdarma

Sbírka Alain Bordier umění Tibetu

Výstava probíhá od 14. května do července, Fondation Pierre Bergé - Yves Saint-Laurent

Nadace Alain Bordier zahájila výstavu Umění Tibetu. Instituce ve svém původním kontextu představuje soubor himálajských děl, umění výjimečné kvality. Sběratel umění Alain Bordier se setkal za posledních třicet let s více než čtyřmi sty buddhistickými náboženskými předměty. Jeho přáním bylo podělit se o své fascinující buddhistické umění a udržet všechny tyto náboženské objekty zázračně zachované. Muzeum nabízí veřejnosti zhlédnutí Pařížského panoramatu, Tibetského posvátného umění a Indicko-Nepálské expozice.

Otevřeno út - so 11.00 - 18.00 hod

Vstupné 7 euro

RON Mueck

Výstava probíhá od 16. dubna do 27. října, Fondation Cartier pour l'art contemporain

První hlavní výstava v Evropě sochaře Rona Muecka. Mueck vytváří sochy lidských postav, které jsou tvořeny pečlivě a do detailu. Kromě šesti nejnovějších a hlavních soch výstava zahrnuje i tři sochy, které byly vytvořeny speciálně pro tuto akci.

Otevřeno út  -ne 11.00 - 21.00 hod

Vstupné 6,5 - 9,5 euro, děti do devíti let zdarma

Secesní umění

Výstava probíhá od 18. dubna do 8. září, Pinacothèque de Paris

Výstava je první retrospektivou secese v Paříži od roku 1960. Vystaveno je více než dvě stě exponátů ze všech oblastí života a umění. Výstava se zaměřuje na zakladatele tohoto žánru a jeho hlavní tvůrce. Je tak představeno to nejlepší z jejich výroby. K vidění jsou díla od Gallé, Majorelle, Horta, Van de Velde, Guimard, Lalique, Grasset, Steinlein, Ruskin, Klimt, Bugatti. Česká republika zapůjčila šest děl Alfonse Muchy, jehož tvorba na této výstavě nemůže chybět.

Otevřeno po - ne 10.30 - 18.30 hod, ve středu a v pátek otevřeno do 21.00 hod

Vstupné 8 - 12 euro, děti do 12 let zdarma

TITANIC

Výstava probíhá od 1. června do 15. září, Paris Expo – porte de versailles – pavillon 8

Vzdělávací, plná emocí a vhodná pro všechny věkové kategorie je výstava Titanic. Své návštěvníky zve na palubu této legendární lodi. Během prohlídky objevíte nespočet příběhů o hrdinství a lidskosti. Výstava upozorňuje na významné životní příběhy, které se na lodi odehrály. Příběhy doplňují autentické předměty a věrné reprodukce lodního interiéru. K vidění jsou flakony parfémů, porcelán s logem prestižní značky White Star Line a další předměty, které byly nalezeny ve vraku lodi.

Otevřeno do 30. června po - ne 10.00 - 18.00 hod, od 1. července po - ne 10.00 - 19.00 hod

Vstupné 12,9 - 15,9 euro

Prázdninové tipy: Londýn

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!