Dobrodružný muzikál Mauglí odhalil své obsazení

Dobrodružný muzikál Mauglí odhalil své obsazení 

Divadlo Kalich odhalilo obsazení připravovaného muzikálu Mauglí v režii SKUTRU. O hudbu a texty se postaralo ostřílené autorské duo Ondřej Soukup a Gabriela Osvaldová. Premiéra je naplánovaná na 12. září.

„Mauglí by měl být pro dospělé i pro děti. V muzikálu bude několik rovin, které ocení spíše dospělí. Pro děti by to měla být podívaná,“ nechal se slyšet autor hudby Ondřej Soukup.

Vzhledem k tomu, že se z velké části jedná o zvířecí role, bylo hledání hereckého obsazení ovlivněno mnohem více faktory než pouze zpěvem a pohybem. Lukáš Trpišovský (SKUTR) popsal, co zde od představitelů hlavních rolí požadovali: „Snažili jsme se především najít herce, kteří jsou výraznými typy. Podivíny, kteří kromě kvalitního zpěvu a schopnosti umí zvládat svoje tělo, mají dar improvizace s potřebnou dávkou humoru. Takový ten humor na pokraji smrti, to je to, co jsme hledali.“

Autoři dále uvedli, že herci by se na jevišti měli pohybovat na hraně mezi člověkem a zvířetem. Tomu bude samozřejmě přizpůsobena také choreografie a sami herci uvedli, že nasnadě budou určitě časté návštěvy zoologické zahrady. Zde budou pozorovat, jak se zvířata pohybují, rytmus jejich chůze, dýchání, pohledy a chování ve smečce.

Jiří Korn, kterému byla svěřena role pantera Baghíry, je novým projektem nadšený, o hereckém ztvárnění velkého kocoura ale zatím příliš jasno nemá: „Jinak zvíře jsem dost velké, ale jak pantera budu hrát, mi do tohoto momentu není jasné.“

Do hlavní role Mauglího byli obsazeni Jan Cina, Roman Tomeš a Petr Kolman. V dalších rolích se mohou diváci těšit kromě již zmíněného Jiřího Korna také na Petera Strenáčika, Michaelu Doubravovou, Jiřího Zonygu, Jana Kříže, Luciu Šoralovou nebo Vladimíra Marka.

Asi nejlépe shrnula snahu celého autorského týmu textařka Gabriela Osvaldová: „Zpracovali jsme podivuhodný příběh o tom, že zvířata nás mohou naučit o nás samotných víc, než si dokážeme představit. No a nejoblíbenější pohádky přece skoro vůbec nejsou pro děti.“

Fotografie autorů představení a částečného hereckého obsazení z nedávné tiskové konference si můžete prohlédnout ve fotogalerii.

Premiéra tohoto dobrodružného rodinného muzikálu je v divadle Kalich naplánovaná na 12. září 2013

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

Mohlo by se ti líbit...

Divadlo Kalich nabízí i další akce

Místo konání: Divadlo Kalich

Další divadelní novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!