Vyhraj vstupenku na skandinávskou zpěvačku Rebekku Karijord

Vyhraj vstupenku na skandinávskou zpěvačku Rebekku Karijord 

21. května zavítá poprvé do Prahy v rámci evropského turné skandinávská zpěvačka a herečka REBEKKA KARIJORD (několikrát nominovaná na severské Grammy). S poetickým a pronikavým hlasem této norské zpěvačky se český divák měl možnost setkat dosud jen prostřednictvím festivalu nového cirkusu Letní Letná 2011, kde její hudba doprovázela vystoupení švédského Cirkus Cirkör.

Její koncert, který se uskuteční v klubu Roxy, slibuje nevšední hudební zážitek. Páteří vystoupení budou totiž písně z jejího posledního alba We Become Ourselves, které v mnohých anketách figuruje v první desítce nejlepších alb roku 2012! Rebekka patří do stáje labelu Control Freak Kitten Records a tento večer nás čeká ještě jedno překvapení labelu, SIMON STÅLHAMRE alias Small Feet. Jako speciální host vystoupí geniální zpěvák JAMES HARRIES.

Rebekka Karijord vystoupí v Praze se čtyřčlennou doprovodnou kapelou. Centrem hudebního dění na pódiu bude ale samozřejmě ona a její elektrická harfa. Oproti albu chce dle svých slov docílit větší energičnosti a dynamičnosti jinak vesměs křehkých písní. 

Stačí kliknout na Zaujalo mě to nebo přidat komentář k článku a budeš ve slosování o 2 vstupenky.

Album We Become Ourselves, z něhož bude Rebekka Karijord při svém vystoupení čerpat především, vyšlo na podzim loňského roku díky malému labelu Control Freak Kitten Records jako její v pořadí čtvrté studiové album. „Je o lásce a smrti,“ říká písničkářka. „Zároveň jde o první část zamýšleného dvojalba, jež je inspirováno přírodou, pomíjivostí života a vztahem mezi mužem a ženou. Toto album je vlastně milostným dopisem mužům mého života. Příští bude o ženách,“ dodává. Hudebně by se dalo zařadit někam mezi folk a pop, staví na kontrastech a jeho krása je víc divoká než povznášející. Jako pilotní singl byla zvolena provokativní píseň Use My Body While It´s Still Young, již umocňuje klipové zpracování v autorčině režii, s extaticky tančící 75letou baletkou Siv Ander:  „Chtěla jsem provokovat,“ sděluje Rebekka. „Ale nechci vysvětlovat, o čem ta která moje píseň je, protože se pak ztratí její magie. Řeknu jen tohle: Tématem téhle písně je memento mori. Tady ale ve smyslu užívej tělo, miluj svůj život skrze tělo. Žij naplno a ochranu před temnotou nalezneš díky teplu druhého člověka.“ Druhou singlovou a zároveň klipovou písní z alba je Oh Brother, srdceryvná perla, v níž se snoubí raná Kate Bush, vrcholná Sinéad O´Connor a Florence Welch s PJ Harvey.

JAMES HARRIES (UK)

James Harries je britský zpěvák trvale usídlený v Praze již desítku let. Jeho styl bývá přirovnáván k různým jménům světové hudby, od nežijících bardů Jeffa Buckleyho či Nicka Drakea po taková esa jako Tom Waits, Neil Young či Van Morrison. Jeho hudba je téměř výsostně autorská, originální a osobitá. Jeho hudební výraz balancuje na samé hranici folku. Žánru, kde jsou ve hře především (po)city a křehké hry melodií o šesti strunách. Ať už plačtivě nebo plné hravosti a euforie, vždycky mají navíc naléhavost Harriesova hlasu a pořádnou dávku charismatu. James Harries je silná osobnost, která nepostrádá energii dítěte ani lyrické vyjadřování básníka. Pobíhá na pódiu, srší vtipem, vypráví historky, všímá si lidí v publiku. O pár tónů později sedí se zavřenýma očima a vypráví hudební příběhy, které umí natlačit do očí slzy. James Harries jako první na světě natočil své oficiální album na mobilní telefon. Tuto nahrávku bez jakýchkoliv úprav vydal a poskytl svým fanouškům v digitální podobě ke stažení na svých internetových stránkách. Tomuto originálnímu projektu předcházelo několik studiových alb, oceňovaných kritiky po celém světě. Magazín Rolling Stone označil Jamese Harriese za „Zlatý hlas“, jakým byl například Jeff Buckley nebo jaký vlastní Damien Rice. Ale ani další prestižní magazíny a servery nešetří v jeho případě chválou. Zmíněné album, nahrané na mobilní telefon, se jmenuje jednoduše „Voice Memos: a collection of songs I recorded on my phone“ a bylo vydáno 1. prosince 2012. Obsahuje deset písní zaznamenaných na různých místech Evropy během podzimního evropského turné v roce 2012. Každou z těchto nahrávek doprovází také autentická fotografie pořízená na místě nahrání fotoaparátem v mobilním telefonu. 

15. května vylosujeme dva výherce. Ostatní si mohou vstupenku koupit za 280 Kč v síti Ticketstream nebo na místě v den konání koncertu za 350 Kč.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Roxy Prague nabízí i další akce

Umělci: ,

Místo konání: Roxy Prague

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!