Tata bojs 25 let cyklace aneb tour domácí

Tata bojs 25 let cyklace aneb tour domácí 

Představovat Tata bojs – jednu z nejlepších kapel české scény - je podle mě zcela zbytečné, ale pořádek musí být, proto tedy stručně: Kapela Tata bojs vznikla roku 1988 jako projekt dvou kamarádů – Milana Caise a Marka Huňáta, který je spíše známý jako Mardoša.

Za svůj dlouhý život prošla kapela několika změnami v sestavě a v současnosti hrají ve složení Milan Cais, Mardoša, Vladimír Bár, Jiří Hradil a Dušan Neuwerth. Jejich přelomovou deskou bylo Futuretro, které v roce 2010 vyhrálo anketu MF Dnes 10 nejdůležitějších desek uplynulého desetiletí. Do nebeských výšin nad český hudební rybník vynesla Tata bojs deska Biorytmy a svou pozici ještě následně upevnili Nanoalbem, za které posbírali několik cen Anděl.

Jak název turné napovídá, Tata bojs slaví krásné pětadvacetiny a u této příležitosti nadělili nejen sobě, ale hlavně nám dárek v podobě akustických koncertů. Řekla bych, že lístky na jejich show má každý správný fanoušek již v peněžence a pokud ne, rychle pro ně, protože zcela objektivně říkám, že tento koncert byl rozhodně tím nejlepším, co jsem od Tata bojs viděla!

V sobotu 20. dubna kluci roztančili budějovický klub Slavie, a že to teda byla jízda! Během koncertu zazněla většina jejich největších hitů - od Jara přes Pěšáky až po Opakování. Jen všechny ve zcela netradičním kabátě. Kdo se bojí, že by na akustickém koncertě chyběla energie nebo divoce tančící Mardoša, nemusí se bát – o nic z toho nepřijde! Ve Slavii panovala naprosto skvělá atmosféra a mohutný chór zněl po celou dobu koncertu.

Nechci vám prozrazovat všechna překvapení, která si pro vás Tata bojs nachystali, ale vězte, že během koncertu nezahálí ani vozembouch ani Mardošova čupřina! My v Budějcích jsme se dočkali dokonce i Freddieho Mercuryho.

Se svým akustickým setem budou Tata bojs jezdit i v průběhu léta a vidět je v jiné poloze než té klasické je vážně zážitek, proto si myslím, že byste si tento koncert neměli nechat ujít!

Více info na stránkách www.tatabojs.cz.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Umělci:

Místo konání: Kulturní dům Slavie

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!