Začal již třetí ročník Youtube festu

Začal již třetí ročník Youtube festu 

Hudební soutěž Youtube fest odstartovala svůj třetí ročník. I letos budou mít zúčastněné kapely možnost vyhrát účast na několika velkých festivalech. Přinášíme vám novinky a podrobnosti z této zajímavé akce.

Přihlašovací fáze začala v pátek 12. dubna. Po dobu tří týdnů do 7. května mohou kapely nahrávat své videoklipy na Youtube stránku soutěže a zaujmout odbornou porotu. Tváří celého festivalu se letos stala znovuzrozená kapela Lucie. I zbytek osazenstva je složen z hudebních odborníků. Za bandzone.cz porotcuje jeho zakladatel Michal Novák, Lukáš Paulů je zástupcem Ochranného Svazu Autorského, nesmí chybět ani loňský vítěz Bek Ofis či stále populárnější skladatel a producent Boris Carloff.

V další fázi dojde k předvýběru 55 videoklipů a nakonec ke zvolení 15 finalistů. O pěti vítězích rozhodnou svým hlasováním fanoušci a vyhlášení proběhne 12. června na výročních cenách OSA.

V letošním ročníku se opět soutěží o možnost zahrát si na festivalech United Islands, Jam Rock a Rock for People. Mezi partnerské festivaly se přidala jedna z největších evropských hudebních akcí, maďarský festival Sziget. Každý rok ho navštíví okolo čtyř set tisíc lidí a zahrají na něm nejpopulárnější kapely z celého světa.

Celkový vítěz navíc získá workshop s producentem Jeanem Pierrem Mathieuem a založení brandovaného youtube kanálu.  

Podmínky pro účast v soutěži jsou jednoduché. Zúčastnit se mohou kapely se svou originální tvorbou v jakémkoliv jazyce. I toto je novinkou, v předchozích ročnících se jednalo pouze o česky zpívané skupiny. Nahrát můžete až tři videoklipy v maximální délce 5 minut. Všichni soutěžící musí mít vlastní autorský hudební repertoár, který umožňuje provedení koncertního vystoupení v délce min. 60 min.

I letos nás čeká napínavý souboj, který změní život mnoha lidem a nabídne jim nové možnosti na poli hudební scény. Český Youtube fest pořádají OSA a Bandzone ve spolupráci s českým Googlem.

Níže se můžete podívat na video přibližující oznámení a průběh projektu.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!