Checkpoint pokřtili novou desku Svítání

Checkpoint pokřtili novou desku Svítání 

Nová deska oblíbené pražské skupiny Checkpoint byla slavnostně pokřtěna 26. března v Lucerna Music Baru. Před osudovým okamžikem proběhly koncerty dvou zajímavých kapel, které navnadily fanoušky na vrcholný hřeb večera.

Hradečtí Enter nejsou příliš známou skupinou, přesto fungují už devět let a jejich vystoupení bylo rozhodně poutavé. Nekompromisní progresivní rock rozhýbal některé přítomné návštěvníky, kteří se pomalu seskupovali u pódia. Přestože zvuk nebyl úplně ideální, energie a zápal skupiny vše vynahrazovaly. Nejzábavnějším okamžikem se stala předělávka písničky Hajný je lesa pán z filmu Ať žijí duchové. O poznání rockovější verze sklidila úspěch a pobavila všechny přítomné.

Po kratičké pauze nastupují Dilated, jejichž hlavním tahounem je zpěvačka Lucie Kadeřábková. Většina tvorby je ve znamení klasického hard rocku, přesto se dočkáme i melodičtějších pasáží. Lucka má výborný rockový hlas, který doplňuje neméně schopná kapela. Playlist je sestaven zejména z poslední desky 5. hřích, proto zazní i Hra s osudem, Než dohoří nebo ústřední stejnojmenná píseň. Přestože se Dilated neřadí mezi špičku české hudební scény, získali v minulosti řadu zkušeností a z jejich produkce je znát výborná sehranost. Koncert si užívají na 100% a jinak trochu nesmělá zpěvačka se rychle odváže. V letošním roce by mělo vyjít jejich nové cd, které bude určitě sbírkou kvalitní rockové hudby.

Přichází osudový okamžik a po zajímavém intru s projekcí vběhnou na stage borci z Checkpointu. Maximální rocková energie čiší nejen z muzikantů, ale přesouvá se i na jejich fanoušky. Checkpoint se stal stálicí pražské klubové scény, a proto jejich koncerty mají neuvěřitelnou atmosféru. Aktuální deska Svítání posouvá kapelu opět o krok dopředu a nepostrádá všechny prvky, které mají být součástí správného rockového alba. O tom jsme se mohli přesvědčit i v Lucerně, protože během koncertu zazněly převážně pecky z nového počinu. Balady s názvy Pokolikátý nebo Devátá vlna doplňují ostřejší Rány či téměř metalová O vlku, hadu a ovci. Role hlavního kmotra se ujal Richard Scheufler z kapely Airfare a novou desku doslova vynášel do nebe. Celkově vyvážený materiál s pořádným drivem dokázali Checkpoint předvést i naživo a navnadit tím své fanoušky na její pořízení.

Tento večer jsme se rozhodně nenudili, ale ocenili jsme sílu pravého českého crossoveru. Nejen diváci, ale i všichni účinkující museli být spokojeni z naprosto vydařené akce. Nezbývá než popřát Checkpointu, aby se jejich nové album dobře prodávalo a získalo si hodně kladných recenzí.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

Mohlo by se ti líbit...

Lucerna Music Bar nabízí i další akce

Umělci: , ,

Místo konání: Lucerna Music Bar

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!