Pražský Majáles přinese bohatou nabídku hudby i zábavy

Pražský Majáles přinese bohatou nabídku hudby i zábavy 

Festival Majáles letos přichystal opravdu nabitý program. Vedle toho hudebního se můžete dočkat i různých studentských a jiných aktivit. A co si pro letošní rok připravili organizátoři na jeho pražské zastávce?

V 11:30 vyjede majálesový průvod s alegorickými vozy. Sraz je ve Vodičkově ulici. Najdeme v něm družiny kandidátů na krále Majálesu. Připravena bude soutěž o nejlepší masku a samozřejmě i energické či chmelové povzbuzovací prostředky. Průvod vyrazí přes ul. Vodičkova, Jungmannovo náměstí, 28. října, Na Příkopě, Náměstí Republiky, Revoluční, Štefánikův most, nábřeží Kapitána Jaroše, Dukelských hrdinů, dále okolo Pražského výstaviště - Stromovkou až k prostoru samotného festivalu.

Letošní hudební obsazení je opravdu velice natřískané a bude se jednat o jeho nejkomfortnější vydání. Mezi hlavní vystupující bude patřit jedna z letošních koncertních jedniček, kapela Kryštof. Úspěšné album Inzerát i vyprodané halové koncerty slibují velmi zajímavou podívanou. Těšit se můžete i na Tomáše Kluse, Chinaski, Mig 21, slovenské Iné Kafe, Monkey Business, Mandrage, Majka Spirit, Wohnouty, Vypsanou Fixu, Sto Zvířat, Michala Hrůzu, Midi Lidi, Fast Food Orchestra, UDG, PSH, Sunshine nebo Xindla X. Další interpreti ještě určitě přibudou.

Hlasovat stále můžete pro studentské kapely, které se snaží dostat na tento festival. Mezi účastníky této soutěže najdete jména Bags, Exots, Aposepsis nebo Airbag. Hlasování končí ve čtvrtek 19. 4. 2013. Hlavní cenou bude vedle největšího kotle fanoušků také pivo Gambrinus Excelent na jeden rok zdarma.

Kandidáty pro letošní ročník soutěže Král Majálesu se stali Matsuro za České vysoké učení technické, Blahoslav Blažený za Českou zemědělskou univerzitu, Převtělení sv. Václava za Univerzitu Karlovu v Praze, Pedrito Primero za Vysokou školu ekonomickou v Praze a RUMmarkus VI. za Vysokou školu chemicko-technologickou. Král majálesu získá zajímavé ceny jako pivo na rok zdarma, botasky, trenky Styx a další dárky od Gambrinus Excellent, Kolo Kellys Imagine v hodnotě 32.990 Kč s ročním servisem zdarma a 5letou zárukou od Kellys. 3týdenní poznávací zájezd do Turecka od CK Mundo a mnoho dalšího.

Poprvé bude také zvolen princ a princezna Majálesu. Bude se jednat o zástupce ze středních škol, kteří se přihlásí do soutěže.

Chybět nebudou ani T-music majálesové svatby, Workshop skákacích bot či Tic Tac indoboard.

Hostitelem celého pražského dne tohoto festivalu bude herec a moderátor Jan Kraus.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!