Nejnovější články » Hudební novinky

Kapely Alkehol a Septic People se při svém turné zastavily také v Olomouci

9.3.2013,

Skupina Alkehol v březnu odstartovala koncertní šňůru, na které ji doprovází kapela Septic People. Po úspěšných vystoupeních v Hlubokých Mašůvkách a Herálci potěšily tyto dvě hudební partičky také fanoušky v Olomouci. Zavítaly do U-Klubu, kde na ně netrpělivě čekaly desítky návštěvníků.

Kapela Alkehol vydala v prosinci roku 2012 nové CD „Do bezvědomí“. Poté si její členové dali zimní spánek, aby v březnu vyrazili plní sil na jarní turné. Jako předskokana si vybrali skupinu Septic People. Ta nedávno vydala zbrusu novou desku s názvem „Jdou do hlav“. Během koncertování navštíví české, moravské i slovenské kluby a haly. Do Olomouce zavítaly tyto dvě partičky 8. března.

Populární U-Klub se začal plnit již před osmou hodinou. Podpořit své oblíbené kapely přišli jak staří rockeři, tak mladé středoškolačky a studenti. Ačkoli už proběhla zvuková zkouška a nástroje již byly připravené na pódiu, Septici na sebe nechali návštěvníky ještě nějakou dobu čekat. Na stage nastoupili před devátou hodinou. Jejich vystoupení bylo ale výborné. Sympatičtí hudebníci komunikovali s publikem a svými písničkami šířili klubem pozitivní atmosféru. Po posledním odehraném songu se však již všichni těšili na hvězdu večera – pražskou bandu Alkehol.

Skupina Alkehol nenechala své fanoušky ani na chvilku vydechnout. Již od prvního tónu bylo jasné, že si návštěvníci tuhle akci skutečně užijí. Muzikanti hráli hit za hitem, nechyběly ani písně z nejnovější desky. Před pódiem bylo narváno, v klubu téměř nedýchatelno, ale přesto se všichni bavili. Po poslední písničce si publikum vyžádalo ještě přídavek. Pak už se ale příznivci „alkoholického“ rocku museli se svými oblíbenci rozloučit.

Celá akce byla skutečně vydařená, obě kapely odvedly super výkon. Návštěvníky potěšily skvělou hudbou, ti je naopak odměnili skandováním a hlasitým potleskem. Jediným negativem byly dlouhé fronty na občerstvení, které se však daly kvůli poměrně velké návštěvnosti očekávat. To však bohatě vynahradila přátelská atmosféra, která v klubu po celou dobu koncertu panovala.