Nejnovější články » Fotogalerie

Mrkněte na Kupku - fotky z výstavy

3.3.2013,

Čerstvě ukončená výstava Františka Kupky: "Cesta k Amorfě" přilákala spoustu návštěvníku. Pokud vám ale unikla, prohlédněte si zde většinu vystavených děl.

Na výstavu se před Slamovským palácem stály fronty. Já osobně jsem si musela vystát hodinovou frontu v mrazu na lístky, než jsem se dostala do další fronty před vstupem na výstavu. I přes tyto nástrahy jsem velmi ráda, že jsem frontu vystála. 

František Kupka je jeden z nejvýznamnějších malířů minulého století. Dodnes můžeme v médiích občas zahlédnout jeho jméno v souvislosti s tím, že byl jeho obraz vydražen za několik miliónů korun. 

Na výstavě byla k vidění umělcova díla z let 1899 - 1913, která byla v těchto letech vystavována v pařížských Salonech a přinesla Kupkovi velký úspěch. V tomto období se také vytvářela umělcova osbnost, kdy malíř hledá v obrazech sám sebe. Nakonec se to Kupkovi podařilo u abstraktní a nefigurativní malby.  

Národní galerie otevřela výstavu 30. 11. 2012 a skončila ji 3. 3. 2013. Akce probíhala v Salmovském paláci na Hradčansém náměstí. Vy se nyní na některá vystavěná díla můžete podívat v klidu ze svého domova prostřednictvím fotek pořízených právě na výstavě.