Mrkněte na Kupku - fotky z výstavy

Mrkněte na Kupku - fotky z výstavy

Čerstvě ukončená výstava Františka Kupky: "Cesta k Amorfě" přilákala spoustu návštěvníku. Pokud vám ale unikla, prohlédněte si zde většinu vystavených děl.

hodnoceno 5x
Líbí? Pošlete to dál...

Na výstavu se před Slamovským palácem stály fronty. Já osobně jsem si musela vystát hodinovou frontu v mrazu na lístky, než jsem se dostala do další fronty před vstupem na výstavu. I přes tyto nástrahy jsem velmi ráda, že jsem frontu vystála. 

František Kupka je jeden z nejvýznamnějších malířů minulého století. Dodnes můžeme v médiích občas zahlédnout jeho jméno v souvislosti s tím, že byl jeho obraz vydražen za několik miliónů korun. 

Na výstavě byla k vidění umělcova díla z let 1899 - 1913, která byla v těchto letech vystavována v pařížských Salonech a přinesla Kupkovi velký úspěch. V tomto období se také vytvářela umělcova osbnost, kdy malíř hledá v obrazech sám sebe. Nakonec se to Kupkovi podařilo u abstraktní a nefigurativní malby.  

Národní galerie otevřela výstavu 30. 11. 2012 a skončila ji 3. 3. 2013. Akce probíhala v Salmovském paláci na Hradčansém náměstí. Vy se nyní na některá vystavěná díla můžete podívat v klidu ze svého domova prostřednictvím fotek pořízených právě na výstavě.

Další náhodné fotky z galerie...


Prostor pro tvůj názor...

Komentovat může pouze přihlášený fanoušek...