Basinfirefest nabídne slušnou porci pořádného rocku a metalu

Basinfirefest nabídne slušnou porci pořádného rocku a metalu 

Přišel čas zmínit se o dalších vystupujících tohoto zajímavého festivalu. Letošní ročník bude nadmíru nabitý a nabídne pěknou řádku zkušených zahraničních kapel z oblasti roku nebo metalu. Nezbývá než připomenout pár letošních jmen.

Očekávání všech milovníků heavy metalu se naplnila. Dánská kapela PRETTY MAIDS potvrdila svou účast na XI. ročníku Basinfirefestu. Dánští rockeři fungují už od 8o. let a na březen letošního roku přislíbili svým fanouškům vydání nového alba „Motherland„. Na festival tak dorazí již se zbrusu novou tvorbou, kterou Vám jistě s nadšením předvedou. Již nyní můžete zhlédnout singl „Mother of All Lies"z připravovaného alba i s novým videoklipem.

Další zahraniční kapelou budou dánští RAUNCHY. Kapela se pohybuje na pomezí thrash metalu a rocku a její historii lze vysledovat až do roku 1992. Od té doby se kapela dostala do celosvětového povědomí a na svém kontě má již pět studiových alb. Jejich posledním počinem je album „A Discord Electric" z roku 2010. Na letošní letní turné chystá kapela pro své fanoušky jedinečnou show, tak doufejme, že předvedou i něco ze své nejnovější tvorby!

Již dosti široké zahraniční obsazení XI. ročníku největšího západočeského festivalu Basinfirefest doplňuje německá sestava ALPHA TIGER. Alpha Tiger hrají směs speed , power a heavy metalu. Někteří kritici je dokonce přirovnávají k Iron Maiden. Mladíci z Německa vydali 28. ledna 2013 nové album, to bude v létě představeno jako horká novinka!

Nyní potěšíme i milovníky tvrdších odnoží metalové hudby. Svou účast na festivalu potvrdila metalcorová kapela UNEARTH z amerického Massachusetts. Unearth se z undergroundových počátků v 90. letech vyšplhali až na samotnou špici a dnes již stojí hrdě v popředí moderního metalu.

Jméno dalšího ze zahraničních headlinerů je HARDCORE SUPERSTAR. Kapela hraje směs rocku a thrash metalu, společné turné odehrála například s hvězdou minulého ročníku, kapelou Crashdiet. Českou republiku poctí svým vystoupením na Basinfirefestu poprvé! S sebou si Švédové přivezou zbrusu nové album "C'mon Take On Me", jehož vydání plánují na 1. března 2013. Již nyní je vypuštěn singl "One More Minute". Hardcore Superstar jsou pro fanoušky zárukou kvalitní, energické show, kterou budete mít možnost zhlédnout již v létě na XI. ročníku Basinfirefestu.

Ghotic metal zastoupí holandští WITHIN TEMPTATION. Kapela v čele s půvabnou SHARON má za sebou strmý vzestup a vydobyla si celosvětové uznání, což je patrné nejen z počtu prodaných alb (více než 3 miliony!), ale i z megakoncertů a vyprodaných hal. Jejich poslední turné navštívilo asi půl milionu lidí, v Praze byl koncert předem vyprodaný. Within Temptation jsou jedním z hlavních headlinerů Basinfirefestu a chystají si pro vás velkou show!

Nebude chybět ani chorvatská parta RISING DREAM. Kapela na Basinfirefestu již jednou vystoupila, nyní se po 4 letech na místní pódium vrací. Rising Dream by měli na jaře tohoto roku vydat nové studiové album, v létě tak budou moci předvést svou nejnovější tvorbu!

Hvězdné obsazení doplňují i COAL CHAMBER (USA). Tito nu-metalisté z Los Angeles se vrací na scénu po více než 10 letech a z jejich vystoupení doslova sálá energie! Partička se po rozpadu v roce 2002 opět sjednotila a nyní začala po dlouhé pauze znovu vystupovat v lepší formě, než kdykoliv předtím! Na Basinfirefestu si budete moci vychutnat jejich exkluzivní obnovenou show ve zbrusu novém podání!

V rámci české scény se můžete těšit na Lola běží, Aleš Brichta Project,  Brutally Deceased a mnoho dalších. Basinfire fest se koná od 28. 6. do 30. 6. 2013 ve Spáleném Poříčí a vstupenky jsou nyní k dostání za 800 Kč v běžných předprodejích.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!