Jamrock 2013 se bratří se sestrami! A aby toho nebylo málo, tak hned se třemi!


Mezi přední pozvané interprety letošního ročníku hudebního festivalu Jamrock patří i dlouholetá stálice české aggro punkové scény – Tři sestry.

Ohlédněme se tedy do minulosti, kde se tahle pražská parta vzala a co už má za sebou.

Stará dobrá škola. Asi tak bych nazvala kapelu pro jejich dlouhé účinkování na české scéně, která je a vždycky bude stejně zábavná jako před 28 lety, kdy celé toto uskupení vzniklo.

Málo kdo ví, že někteří členové kapely nejdříve hráli ve společné kapele Spálená tlumivka. Až v roce 1985 založili hudební skupinu Tři sestry. Jako každá kapela, tak i Tři sestry se ze začátku musely prodřít náročným světem klubů, barů a hudebních párty až k velkým akcím. Za tak dlouhou dobu, co kapela obohacuje naši scénu, se v ní vystřídalo mnoho členů. Poslední dobou se však parta utálila na osmi muzikantech. Frontmanem je samozřejmě jedinečný Lou Fanánek, který svými texty dal osobitou tvář nejen této kapele.

Diskografie Tří sester zaznamenala bohaté úspěchy už v roce 1990, kdy vyšlo její demo „Na Kovárně to je nářez“.  Po celá 90. léta a později až do současnosti pak skupina vydávala poměrně pravidelně nové desky. Celkem jich má na svém kontě už přez dvacet, a stává se tak jednou z nejproduktivnějších kapely české scény. Krom toho musíme zmínit i koncerty v USA či společné turné s další ikonou - Divokým Billem. Tím nejposlednějším počinem chlapců z Prahy bylo velmi úspěšné W3S tour po boku šprýmařů z Wohnoutu na konci roku 2012.

Pojem jako Tři sestry není pro fanouška Jamrocku nic neznámého a vězte, že za 28  let koncertování pánové už něco naučili, a rozhodně toho nebylo málo. Právě to všechno odpálí i na letošním ročníku Žamberského festivalu na loukách "pod Rozárkou"...

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!