Doreen Virtue: Chci změnit svůj život, ale nemám na to čas

Doreen Virtue: Chci změnit svůj život, ale nemám na to čas 

Není to kniha jako spousta podobných. Autorka tu velmi zdařile poskládala precizní mozaiku cesty za úspěchem. Žádná nerealizovatelná doporučení, žádné „blafy“ o ničem nebo o americkém snu. Co je na této knize sympatické, že ji lze snadno aplikovat i v českých podmínkách.

Jsou to tedy univerzální pravidla? Ano, nejspíš ano.  Nedosažitelné sny, pocity a životní změny jsou nadosah právě tak, jak je můžete cítit. Autorka tu rovná životní priority, svěřuje některé příběhy svých klientů, které jsou tak podobné naším:

"I když moji klientku Tinu rodiče fyzicky netýrali, zanedbání a verbální ponižování, ve kterých vyrůstala, ji přesvědčili, že je "k ničemu" a nezaslouží si úspěch."

"Dottie šla na vysokou, vdala se a měla dvě děti. Byla ale pořád nešťastná, protože s manželem jen stěží platili účty. Už nechtěla žít v chudobě! Ze začátku odsuzovala svého muže, že tak málo vydělává. Její opovržení samozřejmě ničemu nepomohlo... Dottie si vzpomněla na svou celoživotní touhu profesionálně psát, vzala obě děti a vydala se do místních novin."

Množství omezujících dogmat, ve kterých žijeme má v této knize doslova hostinu. Co jen jich je a jak důvěrně je známe! Doreen Virtue tu nepůsobí jako nějaká naivka, která se snaží vtlouct svým čtenářům do hlavy nesmysly. Naopak. Ona dogmata vyvrací tak logicky a pomalu, že je to jako když loupete cibuli a hle - co jiného najít uvnitř, než krásně lesklou bílou čistou cibulku. I vy si takhle uvědomíte, kde je vaše cena a že ty slupky jen zbytečně svazují.

Návody, jak si lépe uvědomit sebe sama, probrat svůj čas a nemarnit ho zbytečně (a to jsou doslova šokující věci, čím my marníme čas - třeba televizí, bezduchým čtením novin apod), stanovit si své priority nejen v práci, zdraví, ale také lásce. Tedy nechtít po budoucím partnerovi kompromisy v zásadních věcech důležitých pro vás. Ano, je to opravdu Praktický průvodce plněním snů, jak se píše v podtitulu.

Doreen Virtue, Ph.D. je duchovně zaměřená psychoterapeutka. Napsala už více než 20 bestsellerů a její vykládací karty a knihy jsou inspirací pro miliony čtenářů po celém světě. Doreen se zabývá také emočními souvislostmi nutkavého přejídání a řeší otázky kolem zdravého životního stylu, např. v knihách V zajetí jídla  (Synergie, 2012) a Zbavte se svých kil bolesti (Synergie, 2007), kde se zabývá souvislostí mezi  zneužíváním, stresem a přejídáním.  Knížka Chci změnit svůj život, ale nemám na to čas, nabízí návod, jak smysluplně hospodařit s časem tak, abychom ho správně rozdělili mezi každodenní povinnosti, a přesto nám ho ještě zbylo dost na plnění snů. 

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!