Únorové filmové tipy: Maniak, Let nebo Terapie láskou

Únorové filmové tipy: Maniak, Let nebo Terapie láskou 

Zima a sníh se ještě asi chvíli zdrží a do startu festivalové sezóny nějaký ten pátek také zbývá. Naštěstí únor do našich kin přináší zajímavou filmovou nadílku.

Píši sice o únorové filmové nadílce, ale nemohu opomenout poslední lednový den, kdy do českých kin dorazilo hned několik lahůdek.

V první řadě bych doporučil španělsko-americké drama Nic nás nerozdělí (The Impossible). Srdcervoucí příběh jedné z rodin, která prožívala sváteční dny v Thajsku roku 2004. Klid a pohodu dovolené vystřídala hrůza, děs a boj o přežití... Excelentní výkon zde předvedly Ewan McGregor a Naomi Watts.

Další snímek, který by neměl uniknout především milovníkům gangsterek, přestřelek a neúplatných poldů je akční thriller Gangster Squad – Lovci mafie. Mimořádné obsazení filmu, kde nechybí Ryan Gosling, Emma Stone, Sean Penn, Josh Brolin nebo Nick Nolte, zaručuje skvělou podívanou.

Kromě výše zmíněných šly do kin tento den i nadprůměrné filmy Diaz: Neuklízej tu krev, "romantická pohádka" Paralelní světy a Pieta.

Teď už ale rychle na únor...

Hned tento čtvrtek 7.2. přichází do kin Jack Rozparovač 21. století - krimi-horor Maniak. Elijah Wood tu opravdu nehraje Froda...

Kromě Maniaka má ve čtvrtek premiéru také životopisné drama Hitchcock nebo akčňák s Arniem Konečná (The Last Stand)

O týden později, na Valentýna, to bude kapánek horší a za zmínku stojí pouze romantické drama Láska v koprodukci Francie, Německa a Rakouska. Jelikož se jedná o evropský snímek, nějaký ten "happy end" asi moc čekat nemůžeme...

21.2. přiletí hned několik libůstek... V první řadě to bude ambiciózní drama Let (Flight), kde Denzel Washington nejprve předvede unikátní "přistání v poli" a poté i ve svém životě.

Dále se tento den podíváme na zoubek Usámovi, kde nám američtí tvůrci převypráví v dramatu 30 minut po půlnoci (Zero Dark Thirty) příběh o dopadení největšího teroristy od dob Adolfa.

Abychom se také trochu zasmáli, připravili si pro nás Francouzi Hašišbábu, černou komedii o zapšklé staré babce žijící v paneláku na předměstí Paříže. Důchod má malý, exekuce jí zabavila skoro všechen nábytek, odstřihli jí telefon a ona neví, jak dál...

Poslední únorový den si dáme Terapii láskou (Silver Linings Playbook). Tahle romantická komedie/drama vsází na dvojici mentálně nestabilních lidí, kteří se prokousávají životem se svou minulostí na krku, aby se nakonec prokousali k sobě navzájem. Příjemná romanťárna, která měla běžet v kinech o 14 dní dříve ;)

A aby těch dramat nebylo málo tak v záloze čeká mexicko-francouzsko-holandský film Post Tenebras Lux s osobitým odrazem života městského páru a jejich dětí na mexickém venkově.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Filmové recenze

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!