Láska, sex i nevěra - vše je Na dotek

Láska, sex i nevěra - vše je Na dotek  

Je to sex anebo láska? Jak to jenom poznat? Tyto otázky jsou hlavním tématem divadelní hry od režiséra Jana Hřebejka NA DOTEK. Tuto tragikomedii napsanou podle textu anglického autora Patricka Marbera uvadí Divadlo Na Jezerce již od roku 2006.

Představte si, že konečně potkáte dívku, která vám změní život. Striptérku, která vás ale tak inspiruje, že o ní napíšete knihu, kterou jste si dlouho přál vydat, protože vám pouhé psaní nekrologů do novin nestačilo. Začnete s ní žít.  Jenže pak se jdete fotit na obálku knihy a zamilujete se do fotografky. Ta vás ale nechce. A aby toho nebylo málo, tak se dá dohromady s doktorem, kterého jste nedávno sexuálně uspokojoval po internetu, když jste se vydával za nadrženou ženskou. Nakonec se vám sličnou fotografku Annu podaří získat, ale nevydrží vám to, proto se vrátíte ke své původní lásce Alici.

Zdá se vám to příliš zamotané? To není všechno. Celá hra vypráví o čtveřici běžných lidí, kteří se neustále scházejí a rozcházejí. Jejich osudy se ne a ne rozejít. Každý spí s každým, každý žije s každým a každý miluje každého. Každý z nich však touží po skutečném citu a bojí se osamocení.

Výborný kulturní zážitek zaručuje čtveřice herců v čele se skvělým Jiřím Macháčkem v roli lékaře Larryho. Úspěšnou fotografku si zahrála Lenka Vlasáková. Tuto dvojici ještě doplňuje Klára Issová (v roli Alice) a Jan Dolanský (v roli spisovatele Dana). Zajímavá tragická komedie publikum jak pobaví, tak donutí k zamyšlení nad běžnými problémy – nevěrou, nedostatkem citů, pocitu odcizení, strachu z ublížení. Ke konci hry je děj příliš urychlený a člověk se hůř orientuje v tom, kdo s kým zrovna je a proč. Přesto zůstává pocit z celého představení více než pozitivní.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Divadlo Na Jezerce nabízí i další akce

Další divadelní novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!