Nový muzikál Bídníci v kinech

Nový muzikál Bídníci v kinech70%

Nové muzikálové zfilmování Bídníků (Les Misérables) právě přichází do kin. Těšte se na skvělé pěvecké a herecké výkony slavných herců, na působivou atmosféru a na kouzlo známého příběhu z Francie 19. století od Victora Huga.

Do kin přichází po dlouhé době nový muzikál založený na známém podkladu, na románu od Victora Huga. Toto ztvárnění je pro fanoušky muzikálů, jestli na zpívánky ve filmu moc nejste, návštěvu kina si řádně promyslete, neuslyšíte zde totiž ani slovo nezazpívané. Nás ostatní zaujme pěvecké nadání slavných herců.

Většina lidí příběh slavného díla Bídníci jistě zná, nejčastěji právě z muzikálového ztvárnění ať už filmového nebo z divadla. Děj pro vás nebude tedy překvapivý, film ale přesto zaujme. Jak již bylo naznačeno, stále přítomný zpěv je skutečně krásný a povedený. Takový mi přišel o to víc, když jsem věděla, že režisér vše udělal tak, že herci zpívali přímo na place při natáčení, nikoli ve studiu, jak je zvykem. Je tedy více vidět procítěnost a city, které do výkonu vkládají.

V hlavních rolích se nám představí Hugh Jackman (Jean Valjean), Russell Crowe (Javert), Amanda Seyfried (Cossete), Anne Hathaway (Fantine) a dále například Helena Bonham Carter a Sacha Baron Cohen (známý jako Borat). Obsazení filmu je tedy skutečně hvězdné a člověk se jen diví, že tito herci jsou také tak výbornými zpěváky. K filmu zároveň vychází i soundtrack na CD a některé písně se v pojetí těchto celebrit jistě stanou známé také celkově na hudební scéně.  

Příběh Bídníků se odehrává ve Francii, především Paříži v době tamního povstání (1830). Hlavním motivem Bídníků je láska a to nejen ta mezi mužem a ženou, ale také mateřská a otcovská, dále přátelství, mladá krev, hrdost, cílevědomost a další. Román od Huga nás provede tehdejší francouzskou společností, v tomto filmu ale takový směr chybí, vidíme především příběhy postav a jejich emoce.

Velké plus je, že postavy ve filmu nejsou příliš vyšperkované, jak tomu často bývá. Vypadají reálně a atmosféra filmu je až syrová, což v kontrastu s krásnou hudbou působí zajímavě. Nejvíce mě v tomto směru zaujala Anne Hathaway, která jako nešťastná chudá žena skončí na ulici a stane se strhanou prostitutkou bez několika zubů a s ostříhanými vlasy na ježka. Zde vypadá tato moc hezká herečka zkrátka strašně. (Ovšem dle mého jí krátké vlasy moc sluší.)

Nové ztvárnění muzikálu Bídníci se podařilo, není ale pro každého, nýbrž jen pro ty, kteří mají rádi muzikály celkově. Připravte se na dlouhé (možná až příliš) pasáže zpěvu, kdy kamera zabírá pouze portréty pějících. Zhlédnout film v kinech můžete od 3. 1. 2013.

Názor informuji.cz: 70%

Kdy a kde dávají film: Bídníci (muzikál)

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Podobné filmy

Filmové recenze

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!