Zakázaný Ovoce odehrálo poslední zastávku letošní šňůry

Zakázaný Ovoce odehrálo poslední zastávku letošní šňůry 

Závěrečný koncert letošní dlouhé šňůry Zakázanýho Ovoce se nemohl odehrát jinde, než v domovské Praze. Vybrán byl klub Rock Café a, kde tato skupina zažila už nejeden velký mejdan a byl proto jasnou volbou. Navíc se uskutečnil v magický datum 12.12.2012. Všechny tyto fakty byli důvodem, proč nezůstat doma a vyrazit vstříc zimě.

Prvním hostem se stala rockověji zaměřená partička Miss God. V jejím čele stojí frontmanka Katka Charvátová, což slibovalo zajímavý zážitek. Od prvních tónů bylo na poslech i na pohled znát, že živé vystupování je pro celou skupinu jako stvořené. Všichni členové předváděli zajímavé pódiové kreace a Katka svým okouzlujícím hlasem dodávala muzice neodolatelné kouzlo. Přestože se na scéně pohybují již šestým rokem, není zatím tato sebranka příliš známá. Neznamená to, že by neměli obecenstvu co nabídnout. Prezentované písně nepostrádali potřebný, téměř punkový drive a texty zpívané převážně v českém jazyce měli hloubku. Pochvalu si zaslouží i patnáctiletý bubeník, který se za svůj výkon rozhodně nemusel stydět. Bohužel přítomné publikum se drželo dále od pódia a příliš tyto hudebníky nepodporovalo. Rozhodně se jednalo o zajímavý začátek dlouhého večera.

Po kratičké pauze se začíná prostor pod pódiem pomalu plnit. Dalším vystupujícím se stali Zoči Voči, jedna z nejoblíbenějších kapel na Slovensku. I v našich krajinách mají velký počet příznivců, zejména z něžného pohlaví, a proto byli zárukou hojné spokojenosti návštěvníků. Od začátku rozjíždějí melodický punk a sypají pecky Idem ďalej, 2012 nebo Nikto z nás nie bez chýb. Jejich písně výborně kombinují melodickou složku s punkovou tvrdostí. Nejdůležitější jsou chytlavé refrény, které si zpívalo celé Rock Café. Melodický zpěv hlavního zpěváka doplňuje druhý kytarista o téměř metalový vokál. Nálada v sále celkově hodně ožila a postupně se začal tvořit i dobrej kotel. Tahle kapela prostě dokáže rozpumpovat krev v žilách všech svých fanoušků.

Přichází čas pro hlavní hvězdy tohoto večera Zakázaný Ovoce. Kariéru téhle melodické punk rockové kapelky sleduju téměř od jejího začátku a mám radost, že se dokázali vyšvihnout a získat si značnou popularitu v našich hudebních vodách. Pišto se mi zdál na začátku trochu bez nálady, ale během koncertu mu fanoušci dodávali energii a radost z hraní. Velkou část playlistu tvořily samozřejmě songy z aktuálního alba Život se Tě neptá. Chybět nemohla Groupie, Vem si mě nebo The Twenty Seven Club. Texty už dávnou nejsou jen o zábavě, ale přinášejí i vážnější témata. Celkově kapela během let hodně vyspěla, ale přesto si ponechala šťávu z mládí.

Vedle dalších novinek Zas ráno či Pavilon 31 nemohly chybět ani starší věci. U písniček Pornostár a Alkoholka si zazpívala i Katka z Miss Gos a dodala jim potřebný ženský hlas. A že jí to s klukama slušelo. Ze stejného počinu jsme slyšeli i Drsný sbohem, Suicide Girl a Strassenpunk. Ještě dále do minulosti nás posunula další alkoholová pecka Irská a písničky z počátku kapely pod názvy Genocida a Barová. Zastoupení se dočkalo všem dosud vydaným albům, což je určitě dobře. Navíc jsme si mohli poslechnout i legendární hit Vlasta od Visacího Zámku. I přes mou počáteční nejistotu si s ní Ovoce poradilo a zahrálo jí opravdu dobře. Nedá se holt nic dělat, Zakázaný Ovoce už není neznámá punková kapelka, ale plnohodnotný člen české hudební scény. Přibývající léta jim dodávají potřebné zkušenosti a v současné době se drží na vrcholu.

Nedá se holt nic dělat, Zakázaný Ovoce už není neznámá punková kapelka!

Výborné kapelky, úžasná atmosféra i dobrý zvuk přinesly do tohoto zimního večera opravdu zábavnou akci. Publikum odcházelo domů se spokojeným pocitem a ani vystupující si nemohli stěžovat. Nezbývá než čekat, až tito Ovocem posedlí pardálové opět vyrazí a rozpoutají svou show v dalším klubu.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

Mohlo by se ti líbit...

Rock Café nabízí i další akce

Umělci: , ,

Místo konání: Rock Café

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!