Nejlepší filmy roku 2012 - filmy, které musíte vidět!

Nejlepší filmy roku 2012 - filmy, které musíte vidět! 

Rok 2012 končí a já se tak pro Vás pokusím vypíchnout "nejlepší filmy", které se v našich kinech tento rok promítaly. Opět jsem sestavil subjektivní žebříček těch "nejlepších" filmů, které mě letos v české kinodistribuci zaujaly a které by neměly uniknout ani Vám.

Stejně, jako v loňském žebříčku (Nejlepší filmy roku 2011) nebo v seznamu nejlepších filmů roku 2013 a nejlepších filmů roku 2014 jsem snímky rozdělil do žánrových kategorií. Jejich pořadí je čistě subjektivní a závislé na mém vkusu ;). V seznamu chybí dokumentární a česká tvorba, kterou bych si s dovolením nechal na jindy. Věřím však, že vybrané filmy oceníte... ;)

Tak tedy, nejlepší filmy roku 2012 jsou:

Thriller / Akční

Moc kvalitních akčních thrillerů se letos neurodilo. Těžko si vybavit zajímavější kousek. Kromě Nolanovo Temného rytíře, který o hlavu vyčnívá si na další příčky můžete dosadit třeba Kontraband, Bourneův odkaz a spousty dalších...

  1. Temný rytíř povstal
  2. Zatímco spíš
  3. Kazatel Kalašnikov
  4. Skyfall
  5. Havran

Drama

S dramaty je to letos ale o poznání lepší. Těžko, přetěžko se mi vybíralo těch 5 nejlepších. Do této kategorie bych totiž dokázal vměstnat minimálně dalších 5 snímků stejné kvality.

  1. Země bez zákona
  2. Černobílý svět
  3. The Words
  4. Rozchod Nadera a Simin
  5. Tady to musí být

Komedie

Mezi komedie jsem zařadil i 2. pokračování Postradatelných. Ač krvák a explozemi nabytý snímek patří spíše do akční kategorie, komedie je to (minimálně pro tu mužsku část diváků) skvělá. V této kategorii ale nadevše vyčnívají Nedotknutelní.

Sci-Fi / Mysteriózní

Má nejoblíbenější kategorie sci-fi a mysteri měla letos jedno velké očekávané eso. Tím byl Prometheus, kterým měl Ridley Scott oživit Vetřelce. Bohužel, Prometheus nenaplnil velká očekávání a po zásluze byl kritikou ztrhán. Přesto jde o atmosferické sci-fi, které v mém žebříčku nemůže chybět...

Art a specialitky

Do poslední kategorie jsem zařadil snímky, které se mi tak nějak jinam nevešly. Nejde ani o Art, ani o speciální filmy, jako spíše tipy, které mě něčím zaujaly. V případě Sněhurky to byla například skvělá Charlize Theron ;)

  1. Mazel
  2. Le Havre
  3. Stud
  4. Sněhurka a lovec

PS: Parádní shrnutí jsme psali již na začátku roku v článku: Očekávané nejzajímavější filmy roku 2012, tak se můžete podívat, jak moc jsem opisoval ;)

PPS: Do komentářů mi určitě dejte vědět, které filmy byste mezi ty TOP zařadili vy!

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

Mohlo by se ti líbit...

Filmové recenze

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!