Nejnovější články » Umění

Pohádková vernisáž obrazů Twin Tales

7.12.2012,

Pohádková říše plná barevných příběhů se šťastným koncem se stála předobrazem sérii fotografií Twin Tales zachycujících dvojčata různého věku v rolích pohádkových hrdinů.

Vernisáž  ruské fotografky Aljy Minibaevy, která probíhá v pražské galérii Café Louvre chce veřejnosti ukázat, že pohádková říše není přežitkem a že i v dnešní době může lidem hodně říct.

Nosnou ideou konceptu byla snaha poukázat na to, že byť jsou si sourozenci podobní jako vejce vejci, na fotografiích ve stejných úlohách vynikají rozdíly jejich rozličných charakterů. Fotografie vznikaly po dobu osmi měsíců na pozadí nejkouzelnějších českých a moravských památek a ztvárňují nejznámější pohádky jako je Popelka, Mrazík, Šípková Růženka, Alenka v říši divů a další.

Projekt představoval velkou výzvu nejen pro tvůrce, ale taky pro dvojčata z České asociace dvojčat, pro které byl takový projekt premiérou.

Protože výsledné fotografie předčili očekávaní, rozhodli se autoři vytvořit charitativní kalendář a oslovili nadační fond Lejly Abbasové Asante Kenya, zaměřen na podporu africkým dětem, na jejíž konto poputuje 50 procent z prodeje kalendáře, který vznikl z vystavovaných fotografií.

Pohádkové kalendáře Twin Tales se budou prodávat minimálně do konce tohoto roku a vernisáž v galerii Cafe Louvre potrvá do 9. 12. 2012