Michaela Nosková - roli Kristýny z Fantoma opery si už asi nezahraju

Michaela Nosková - roli Kristýny z Fantoma opery si už asi nezahraju 

Zpívá operetu, chystá vánoční koncerty v kostelích, připravuje se svou kapelou novou desku a také dva velké narozeninové koncerty Two Faces. Zde, jak sama říká, chce ukázat dvě tváře Míše Noskové, rockové dračice i muzikálové a operetní divy.

  1. V povědomí mnoha lidí jsi známá hlavně jako bývalá finalistka Super Star, zpěvačka a muzikálová herečka. Čemu se teď aktuálně věnuješ?

Poslední dobou nejspíš operetě, takže teď jsem spíš víc operetní, než muzikálová zpěvačka.
Protože v Plzni hrajeme operetu Netopýr. V Karlíně ještě děláme Čardášovou princeznu. Teď chystám na celé Vánoce vánoční koncerty v kostelích, takže tam zpívám Ave Maria, Pie Jesu a takové…Takže jsem teď spíš klasická zpěvačka.

  1. Z hlediska žánrů zpíváš poměrně široký záběr…

Já dělám tak nějak všechno. Od rocku, popu, jazz moc ne. Je pravda, že se mu vyhýbám, i když jsem zrovna s ním začínala…Já jsem si vyzkoušela snad skoro všechno.

  1. Co považuješ za svou srdcovku, k čemu máš nejblíže?

Moje srdcovka je určitě muzikál. Ale ne muzikál v tom pojetí, který je dneska. Mám nejradši takový ty starší, jako My Fair Lady a takové ty klasičtější jako například Funny Girl. Takže ono je to něco mezi. Je to vlastně i muzikál i opereta.

  1. Jak se ztotožňuješ se svými rolemi?

Já úplně nesnáším takové to jak je u nás, v muzikálech se s tím člověk často setkává, že oni si škatulkují. Prostě si řeknou, že ty na to naturelem nejsi. A já mám pocit, že pokud je člověk herec, tak by měl být schopný zahrát ať už to nebo to. Což se bohužel u nás nenosí, aby se lidi najímali třeba kvůli tomu, že umí hrát, ale rovnou se najme ten typ, aby vlastně oni hráli sami sebe. To se dnes bohužel často děje.
Naposledy to byla třeba Mam´zelle Nitouche. Jasně, typově to nejsem úplně já, ale na druhou stranu jsem přesvědčena o tom, že to je zrovna role, kterou bych bývala dobře zahrála. Což je škoda, že se to nakonec takto rozhodlo.

  1. V jaké roli by ses cítila nejlépe?

Mám jednu, kterou jsem si splnila. To je právě ten Netopýr a druhá je role z Fantoma opery a to je Kristýna. Ale mám obavu, že tu si už nezahraju, protože na to budu za chvíli stará.   

  1. Co do budoucna připravuješ?

Teď v nejbližší době chystám dvě důležité věci.  První je deska v Německu, kterou natáčím se svou kapelou, rockovou a druhá věc je právě koncert, nebo dva koncerty, které budou probíhat v Praze v únoru a bude to vlastně oslava mých třicátých narozenin. S tím, že vlastně tyto koncerty by se měly jmenovat Two Faces, protože jeden bude rockový a asi proběhne v Hard Rock Cafe v Praze a druhý bude se symfonickým orchestrem a budou tam muzikály a opereta. A proběhnou v podstatě v nějaké návaznosti na sebe, hned po sobě. A tak chci právě ukázat dvě tváře Míše Noskové, že chci právě zazpívat i rockové věci, kde budou samozřejmě i hosté a zároveň zazpívat i tu operetu a muzikál, kde už v tuto chvíli můžu říct nějaké hosty.     

  1. Kdo to bude?

Bude tam Pavla Břínková a Honza Ježek, pak s největší pravděpodobností Davide Mattioli s Andreem Andrei, Leona Machálková, Tomáš Savka, Madalena Joao a pak tam mám jedno překvapení v podobě jedné skvělé, velké, úžasné zpěvačky, ale jméno nemůžu ještě říct, protože ona ještě neví, jestli bude mít čas.

  1. Jak vnímáš bulvár?

Já to mám asi jinak, než spousta lidí. Možná je to i v tom, že jsem si na to vlastně zvykla postupně. Já vnímám bulvár jako součást práce. V dnešní době není moc prostoru pro nás prezentovat se. A pokud já chci, aby ti lidi věděli, co dělám, tak je to nejčastěji formou bulváru, protože ten bulvár  lidi čtou. Je to o tom, že oni to chtějí číst, to znamená, že já tam musím být.

  1. Máš nějakou pozitivní odezvu?

Určitě, obzvláště,  když o mně píšou, že jsem krásně zhubla,  že mi to sluší. Když napíšou, že mám anorexii, už je to horší, ale není to zase až tak špatný. A hlavně psali, že mi to začíná slušet, takže se mám dobře oblíkat poslední dobou, tak to je úplně nejlíp.

  1. To je pravda, jak se Ti podařilo zhubnout?

Zhubla jsem tím, že už asi rok vůbec nesnídám, a vůbec nejím sladký, ani fast food a takový ty věci. Ale jinak jím úplně normálně, první jídlo v jednu a poslední jím třeba v devět, protože jsem zjistila, že tomu mému metabolismu to takto prostě vyhovuje.

  1. Jak relaxuješ ve svém volném čase? Posloucháš nějakou hudbu ?

Vůbec. Mně se třeba někdo ptá, ježíš, vždyť to je velký hit v rádiu teď a já vůbec nevím, jsem úplně mimo. Já když to není rockový, úplně starý rádio, tak to prostě neposlouchám.  Ale já nejraději relaxuji na masážích, kosmetikách a takových těch věcech. Teď jedeme s manželem zrovna na loď a pojedeme z Barcelony na Mallorcu a do Španělska a Itálie. Moc se těším. Tak to bude velký relax. Bez dítěte, to bude velký relax.

  1. Ovlivnilo tě mateřství?

Já nevím, můj manžel mi pořád nadává, že jsem nezodpovědná. Ale je to tím, že on je na mateřské. Ale já nevím, určitě mě to změnilo. Ale tím, že my jsme s Eliškou obě dvě a máme hodně prostoru i pro sebe, snažíme se udržovat ty věci, které děláme. Tak asi to není tak markantní. Jenom když je člověk s tím dítětem 24 hodin denně, tak určitě. My to máme třeba tak rozdělený, že já jsem úterky a středy pořád pryč a pracuju. On zase pracuje ve čtvrtek a pondělí a pátky máme volný. My to máme tak rozhozený. Tak to si člověk i odpočine od toho dítěte a pak neblbne.

  1. Co bys vzkázala svým fanouškům?

Hlavně aby přišli na koncert v tom únoru, protože budu slavit ty třicetiny a chci, aby jich tam bylo co nejvíc.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

Mohlo by se ti líbit...

Rozhovory

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!