Kiss představí novinku Monster i Praze

Kiss představí novinku Monster i Praze 

Už nyní lze s čistým svědomím říct, že příští rok bude u nás ve znamení zajímavých koncertů. Českou republiku navštíví i monstrózní mašina s názvem Kiss v rámci propagace svého nového alba Monster. Stane se tak 14. června 2013 v pražské O2 aréně. Představí zde nejen nové album, ale i všechny zásadní hity své dlouhé kariéry.

Tato legenda odstartovala svou hvězdnou dráhu roku 1973 v New Yorku. U zrodu stál basista Gene Simmons a kytarista Paul Stanley. Sestavu následně doplňuje bubeník Peter Criss a druhý kytarista  Ace Frehley. Hudba se od začátku pohybovala na pomezí hardrocku a glam rocku. Nejvýraznějším charakteristickým rysem se stala pódiová show, kostýmy a make-up. Díky tomu získali tisíce příznivců i odpůrců po celém světě. Zásadní tužbou skupiny bylo vždy šokovat a to se jim od začátku dařilo. Výrazný vliv na image měla i Simmonsova záliba v komiksech. Po debutovém eponymním albu v roce 1974 následovala smršť dalších nahrávek pod názvy Hotter Than Hell (1974), Dressed To Kill (1975), Alive ! (1975), Destroyer (1976), Rock and Roll Over (1976), Love Gun (1977) a Alive II (1977). Díky nim si získali pevnou půdu pod nohama a natrvalo se zapsali do rockových dějin.

Přichází období sólových desek jednotlivých členů. Na Geneho albu se objevuje člen skupiny Aerosmith Joe Perry, disko hvězda Donna Summer a jeho tehdejší přítelkyně Cher. V roce 1979 vydávají Kiss značně komerční Dynasty a stejnou cestou se prodírá i následující Unmasked, které má ještě více popový charakter. O čtyři roky později se kapela rozhodla zbavit svých masek, což nebylo bráno jako dobré rozhodnutí. Odešla díky tomu mysterióznost i tajemno okolo tohoto seskupení. Následují časté změny v sestavě a v té originální a původní se objevují až roku 1996 na vyhlášení Grammy. 

Několikrát se objevili i na koncertech v Praze nebo Ostravě. Naposledy se tak stalo roku 2010 a oba koncerty byli beznadějně vyprodány. Letošní rok je ve znamení novinky Monster, s níž je kapela velice spokojena. Jedná se dle jejich slov o jeden z nejvýznamnějších materiálů v historii. Nejen proto se opravdu máme příští rok v Praze na co těšit.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

O2 arena nabízí i další akce

Umělci:

Místo konání: O2 arena

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!