Festival Basinfirefest představil první skupiny pro rok 2013

Festival Basinfirefest představil první skupiny pro rok 2013 

Západočeský metal/punk/rockový festival Basinfirefest oslaví v roce 2013 již jedenácté narozeniny. Po velkolepém desátém ročníku, kdy se na pódiích představily kapely věhlasných jmen jako Apocalyptica, Children of Bodom či Lacuna Coil, čekají fanoušci netrpělivě na seznam hudebních interpretů pro další rok. Organizátoři Basinfirefestu nenechávají své příznivce dlouho čekat. Již nyní jsou známá jména několika zahraničních i tuzemských kapel, které na této hudební události zahrají.

První známou trojici zahraničních kapel tvoří italští Graveworm a dvě bandy z Německa - Emergency Gate a Van Canto. Počátky skupiny Graveworm, která je známá pro své písně ve stylu gotického metalu, sahají až do roku 1992. Emergency Gate nabízejí pořádnou dávku melodického death metalu. Van Canto jsou výjimeční především tím, že jedinými nástroji, kterých využívají, jsou bicí. Ostatní nástroje jsou napodobovány hlasy. Kapelu tvoří pět zpěváků a jeden bubeník. 

Samozřejmě v programu festivalu nebudou chybět ani hvězdy české a slovenské hudební scény. Až z Ostravy dojedou metaloví Absolut Deafers, z Mostu dorazí gotická skupina Carpatia Castle. Pro návštěvníky zahrají také Wohnouti, Turbo, Doga či Vilém Čok & Bypass. Dalšími potvrzenými kapelami jsou Airfare, Doktor P. P., Miloš DODO Doležal, Hand Grenade, Modesty & Pride, The Snuff, Venefica, Rust2Dust a Root. Seznam interpretů se bude postupně rozrůstat. 

Basinfirefest 2013 proběhne ve dnech 28. - 30. června ve Spáleném Poříčí. Den před zahájením se jako již tradičně uskuteční večírek pro nedočkavé, na kterém vystoupí kníže českého pornofolku Záviš. Vstupenky jsou již v předprodeji, více informací o nich naleznete na oficiálních stránkách festivalu.  

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!