MIG 21 pomalu končí své turné, plánují posledních 5 koncertů

MIG 21 pomalu končí své turné, plánují posledních 5 koncertů 

Pražská skupina MIG 21 se pomalu prohrává ke konci svého turné pojmenovaného MIGEM k lidem. Z Brna se minulý týden přesunuli do Ostravy a Krnova, příští týden zamíří ještě do Příbrami, Pardubic, Plzně a Prahy.

Hlas Jiřího Macháčka a tóny nástrojů kapely MIG 21 zamířily v rámci svého podzimního turné ze Zlína a Jablonce rovnou do Brna. Ve čtvrtek 1. listopadu zakotvili pražští hudebníci v klubu Fléda, odkud se pak přesunuli ještě do Ostravy a Krnova.

„Na začátku prázdnin jsme, po pravdě řečeno, již naší kapelu rozpustili. Ale pak jsme si uvědomili, že nám tu něco nehraje. Byla to právě kapela. A to nás přimělo k rozhodnutí dát se opět dohromady, překlenout problémy s vlastní neschopností, leností a alkoholem. Jsme v situaci, kdy máme čerstvě navrženou scénu, nově vyžehlené kostýmy, detoxikovaný organizmus, pár nových písní a nečekanou spoustu elánu. S touto bilancí nám nezbývá než vyrazit na tradiční podzimní turné. V důsledku tohoto razantního a ozdravného kroku směrem k sobě, míněno člověku, za kterého se (v některých případech možná neoprávněně) stále ještě považujeme, vznikl i název naší podzimní šňůry MIGEM K LIDEM. Těšte se na nás, jako my se těšíme na vás“ pro úplnost dodává zpěvák skupiny Jiří Macháček spolu s Tomášem Polákem.

Mig 21 je česká rocková hudební skupina, jejímiž členy jsou Jiří Macháček (zpěv), Pavel Hrdlička (klávesy), Jan Hladík (bicí), Tomáš Polák(kytara) a Tomáš Kurfirst (baskytara). Charakteristickým znakem jejich textů je svébytná poetika, ovlivněná zpívajícím hercem Jiřím Macháčkem. Jako jedna z mála skupin na svých koncertech klade důraz kromě videoprojekcí také na scénografii.

A tu měli propracovanou i na koncertě v brněnském hudebním klubu Fléda, kde roztančili a rozezpívali publikum, a to velmi lehce. Fanoušci napříč generacemi si společně se skupinou zanotovali ty nejznámější songy skupiny MIG 21, jako například Venkovan kluk, Slepic pírka či Malotraktorem. Taneční, pěvecká a striptérská skupina, jak se smíchovští hudebníci sami nazývají, však představila i nové osngy, třeba tzv. Včera mi konečně dala policajtka z naší ulice, na kterém MIG 21 pracuje již několik měsíců, možná i let.

Jejich koncertu opět nechyběly pečlivě propracované kulisy ani zábavná atmosféra. Pokud chcete turné MIGEM K LIDEM ještě absorbovat naživo, využijte posledních koncertů v čtyřech českých městech:

16.11. - Příbram - Junior Klub

23.11. - Pardubice - Kulb Žlutý pes

24.11. - Plzeň - Club Buena Vista

28.11. - Praha - Lucerna Music Bar

29.11. - Praha - Lucerna Music Bar

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

Mohlo by se ti líbit...

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!