Několikanásobná slavice Lucie Bílá křtila nové album MODI a knihu Život je jen náhoda

Několikanásobná slavice Lucie Bílá křtila nové album MODI a knihu Život je jen náhoda 

Po dvou letech od vydání úspěšného CD Bílé Vánoce Lucie Bílé připravila zpěvačka nové album MODI, které Supraphon vydal 19. října 2012. Toto album je již od svého uvedení natolik úspěšné, že už na jeho křtu byla předána PLATINOVÁ DESKA.

Křest se uskutečnil 31. října 2012 v pražském Siddharta Café v Buddha Baru. Za kmotry si zpěvačka zvolila české hudební legendy Martu Kubišovou a Václava Neckáře. Role moderátora se zhostil farář Zbigniew Czendlik, který bude již popáté uvádět svátečním slovem Lucčiny koncerty v rámci jejího turné Bílé Vánoce Lucie Bílé.

Proč nese toto album název MODI?

Jak Lucka řekla: „Je to podle nádherné básně Pavla Vrby, kterou napsal o malíři, který se jmenuje Modigliani. Je to malíř, který neměl moc jednoduchý život. Ta píseň je překrásná. Já když jsem ji slyšela jako demo, tak mě to hrozně dojalo. Ona byla tak vznešená, že jsme ji dali jako poslední a tak výjimečná, že jsme pojmenovali podle ní to CD-čko. Proto CD-čko nevypadá jenom jako fotografie, ale trochu jako obraz.“

Pečlivá příprava probíhala s producentem Petrem Maláskem téměr dva roky a  podstatnou mírou přispěli domácí autoři hudby. Kromě Petra Maláska zde najdeme melodie Reného Rypara, Dalibora Cidlinského i Radoslava Bangu.

Textařsky doplnili devítku básní z pozůstalosti Pavla Vrby Václav Kopta, Tomáš Belko a Gipsy.cz Banga.

Jak potvrdila samotná zpěvačka, deska je laděna v baladickém, až tak trochu smutném tónu. Je to album popové, ne však prvoplánově, nostalgické, téměř šansonové nálady. Kromě původních skladeb zde nalezneme i písně převzaté, například She´s Out Of My Life z repertoáru Michaela Jacksona, kterou Lucie křehce nazpívala s textem Václava Kopty.

Fotografická kniha Nakladatelství Fragment ŽIVOT JE JEN NÁHODA mapuje profesní a soukromý život Lucie Bílé. Fotografie vzniklé díky Lukášovi Fronkovi v období mezi dubnem 2011 a březnem 2012 provedou čtenáře představeními, zákulisím i společenskými akcemi. „Díky jeho fotkám můžu předchozí den hodit za hlavu a těšit se tak na ten následující“ říká zpěvačka.

Je to v pořadí již druhá fotografická kniha mapující určité období v životě jedné z nejoblíbenějších českých zpěvaček. Jednotlivé kapitoly jsou doplněny krátkými, ale výstižnými texty, které mají ještě více přiblížit atmosféru nebo daný zážitek. U fotografií jsou navíc postřehy a komentáře Lucie Bílé. Podle zpěvačky samotné se jedná o takové „holčičí obrázkové čtení“.

Kmotrou knížky, kterou před křtem Lucie Bílá navštívila a která se nemohla dostavit kvůli nemoci osobně, je velikánka českého herectví, paní Jiřina Jirásková, protože „ona je neskutečně okouzlující člověk a já ji opravdu miluju“.

Dle slov Lucky „Život je jen náhoda…Jednou jsi dole, jednou nahoře. Ani já nebývám jen nahoře, ale kdybych se uměla pouze smát, nebyla bych vám vůbec platná. Možná jednou zapomenete, co jsem říkala, o čem jsem zpívala, ale z celého srdce si přeju, abyste nikdy nezapomněli, jaký jste ze mě měli pocit. Přála bych si, abyste se nebáli vypnout mysl a vnímat mě srdcem. Pak budu tou nejšťastnější zpěvačkou na světě.“

Lucie Bílá - MODI
Žánr: Pop
Vydal: 19. 10. 2012 SUPRAPHON
Počet skladeb: 12
Cena: 199 Kč

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!