Pomáda se zabydlela v divadle Kalich

Pomáda se zabydlela v divadle Kalich 

Slavný muzikál určený nejen pro mladou generaci se vrátil v rámci oslav 40. výročí od uvedení na newyorské Broadwayi. V divadle Kalich se představuje v mladé a osvěžené formě a za ta léta neztratil nic na své působivosti. Stále se snaží pobavit a zahřát na duši romantického návštěvníka.

Vracíme se do školního prostředí, období prvních lásek a nekonečného přátelství, které spolu s maximálně energickými a tanečními písněmi tvoří základ tohoto díla. Režisér a choreograf Ján Ďurovčík obsadil do hlavních rolí zejména mladé a méně okoukané tváře, které dodávají celému projektu na svěžesti. Můžeme tak zahlédnout talentované umělce Jana Kříže, Nelu Pociskovou, Kateřinu Steinerovou, Petra Novotného, Tomáše Savku, Michaelu Doubravovou a mnoho dalších. Ti se svých rolí zhostili více než dobře a předvádějí výborné taneční kreace i pěvecké výkony.

Velkým plusem je především jednoduchost. V dnešní uspěchané době si návštěvník divadla chce také oddychnout a pouze se pobavit. Pomáda nenabízí nijak složitý děj a točí se zejména okolo hlavního tématu zamilovanosti, který je zasazen do vtipného příběhu. U školních let samozřejmě nesmějí chybět ani mejdany, alkohol, cigarety nebo první sexuální zkušenosti. Rozhodně nemůžeme očekávat, že toto období přináší pouze šťastné chvilky, a proto se neobejde ani bez zklamání, zlomených srdcí a hledání sama sebe.

Taneční scény jsou samotnou kapitolou tohoto muzikálu. Nabízejí výbornou choreografii, sex appeal i špetku zábavy. Zejména u hromadných vystoupení musíme vyzdvihnout fantastickou sladěnost. Na první pohled poznáte, že přípravy stály tanečníky mnoho hodin a rozhodně se vyplatily.

Platí to i pro hudební čísla. I zde musíme pochválit zejména skupinové písně. Rozhodně Vás nezklamou již klasické hity Pomáda, Freddy ty můj, Jedině ty nebo Šejkuj celej školní rok. Přinášejí neskutečnou porci energie a radosti, která se vloudí do sebevíce zachmuřeného člověka. Avšak ani sólové písně nejsou o nic méně špatné. Vyzdvihují kvality jednotlivých zpěváků a dávají všem v publiku vědět, že není potřeba mít v muzikálu nejznámější hvězdy, aby show přinesla nezapomenutelný zážitek. Mládí jednotlivých aktérů a chuť s jakou všichni předvádějí své velmi dobré výkony, je opravdu pozoruhodná.

Kulisy, které se mezi písněmi bleskurychle proměňují, doplňují celkovou atmosféru a vytvářejí dobré zázemí. Nejzajímavější je jednoznačně historický automobil při písní Náš auťák, který mě docela ohromil a tato scéna se opravdu povedla. Vyšvihnout si zaslouží i prostředí v Králi Džajvu, které Vás vrátí do doby školních večírků a oslav.

Celkově se muzikál rozhodně povedl a prakticky mu nejde moc vytknout. Některým lidem vadí delší činoherní části, které však vytvářejí celkový děj a jednoznačně k němu patří. Navíc se při nich člověk opravdu pobaví, což dokazovalo i velmi často se smějící publikum. Proto bych je rozhodně nezatracoval. Proto jednoznačně doporučujeme vyrazit na Pomádu, udělat si o ní vlastní názor, pobavit se a nechat se unést vzpomínkami na školní léta.

režie a choreografie: Ján Ďurovčík
překlad: Adam Novák
české písňové texty: Eduard Krečmar
aranžmá, hudební režie: Miroslav Vydlák
scéna: Martin Černý
kostýmy: Zuzana Straková
pěvecké nastudování: L´ubo Dolný

OSOBY A OBSAZENÍ

Danny - Jan Kříž, Roman Tomeš, Přemysl Pálek
Sandy - Nela Pocisková, Kateřina Steinerová, Veronika Gidová
Kenickie - Tomáš Savka, Petr Novotný
Rizzo - Michaela Doubravová, Markéta Procházková
Doody - Tomáš Löbl, David Gránský
Frenchy - Nina Horáková, Marie Blahynková
Roger - Juraj Bernáth, Michal Pleskot
Marty - Veronika Veselá, Veronika Bošjaková
Sonny - Petr Šudoma, Peter Veslár
Jane - Ivana Korolová, Kateřina Herčíková
Eugene - Martin Bačkovský, Jan Tenkrát
Patty - Kateřina Šildová, Charlotte Doubravová
V. Fontaine / J. Casino - Zbyněk Fric, Jan Kříž

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Divadlo Kalich nabízí i další akce

Místo konání: Divadlo Kalich

Další divadelní novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!