Czech Press Photo

Czech Press Photo

Adresa:

Valašské Meziříčí, Komenského 1

Termín: 21.6.2018 6.9.2018

21čer - 6zář celý den

Žánr: výstavyfotografiesoutěž


Soutěž Czech Press Photo je obdobou mezinárodní soutěže World Press Photo, která mapuje nejzásadnější události uplynulého roku pomocí objektivů fotoreportérů. Vznikla v roce 1995 z iniciativy fotografických publicistů Daniely Mrázkové a Vladimíra Remeše a od 21. ročníku se ředitelkou soutěže stala fotografka a galeristka Veronika Souralová, která soutěž oblékla do nového kabátu a otevřela nové centrum s výstavními prostory, archivem snímků ze soutěže i street artovou galerií.

Hlavním smyslem soutěže i výstav je umožnit veřejnosti být očitými svědky událostí uplynulého roku a umožnit publicitu tomu, co má ve zkomercializovaných médiích malou nebo žádnou šanci. Zároveň je to snaha motivovat novináře-fotografy a podporovat rozvoj samotného fotožurnalismu. Fotografie je hlubším ponorem pod povrch tématu, jelikož pracuje s velkým dobrodružstvím, zprostředkovává svědectví o životě a o problému.

Fotografie nejenže má snahu zaregistrovat fakta, ale svými city, charakterem, vzděláním a celou svou osobností vstupuje do děje, aby jej co nejvěrněji interpretovala.

Czech Press Photo podporuje zájem o fotožurnalismus jako prostředek mezilidského poznání a porozumění. Úspěch v soutěži a účast na výstavě se pro fotografy staly otázkou prestiže. Po dobu své existence je Czech Press Photo jednou z nejpopulárnějších kulturně-společenských událostí v České republice.

Hodnotí se zejména novinářská kvalita, informativnost, pohotovost, aktuálnost i estetická stránka snímků. Celkově se letos soutěžilo v deseti kategoriích, tři kategorie má video. Jednalo se o kategorii AKTUALITA, LIDÉ, O KTERÝCH SE MLUVÍ, KAŽDODENNÍ ŽIVOT, SPORT, PORTRÉT, PŘÍRODA, VĚDA A ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ, UMĚNÍ A KULTURA, PROBLÉMY DNEŠNÍ, LIFESTYLE

Nedílnou součástí výstavy jsou již třetím rokem video příspěvky, které měly letos v soutěži hned tři samostatné kategorie: AKTUALITA A REPORTÁŽ, FEATURE, INVESTIGATION.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Galerie a muzea - Valašské Meziříčí Akce v obci Valašské Meziříčí

Podobné akce

2dub - 31procelý den

, v přízemí administrativní budovy na Vodní ulici č. 1972 Výstava

29červen sobota 09:00

Ubytování v okolí akce Czech Press Photo

Rožnovské pivní lázněRožnov pod Radhoštěm (12.3 km)

Wellness resort EnergeticRožnov pod Radhoštěm (12.9 km)

Wellness Hotel AbácieNový Jičín (13.4 km)