Stetson and Bourbon: 11. ročník festivalu blues a jižanského rocku

Stetson and Bourbon: 11. ročník festivalu blues a jižanského rocku

Adresa:

Otrokovice, náměstí 3. května 1302

Termín: 4.11.2017 5.11.2017
Vstupné:

170, 200 na místě

4listopad sobota 19:00

Žánr: rockfestivalbluessoutěž


Jižanská legenda pumpa přijede na festival Stetson and Bourbon. V sobotu 4. listopadu 2017 se v Otrokovické Besedě uskuteční již 11. ročník mezinárodního festivalu blues a jižanského rocku Stetson and Bourbon.

Hlavní hvězdou bude letos domácí southern rocková legenda PUMPA. Na hlavní scéně vystoupí dále skupina KING BEE ( moravsko-britský projekt kytaristy Daley B. Williamse) a ambiciozní slovenský blues band KIERO GRANDE. Festival zahájí v 19:00 ve Stetson baru olomoucká kapela OLD DOGS. Program ve velkém sále začíná ve 20:00. To vše tradičně zarámují klobouky stetson a vůně bourbonu.

Kapela PUMPA patří k nejstarším a nejlepším domácím představitelům jižanského rocku. Trojice Němeček, Smrčka a Seidl ji založila již v roce 1981. Za více než třicetiletí se v ní vystřídali špičkoví muzikanti a zpěváci a z „otců zakladatelů“ zůstal pouze kytarista Michal Němeček. Poznávacím znakem skupiny jsou výrazné tvrdé kytarové riffy, zdvojená kytarová sóla a vesměs humorné texty. Pumpa dosud nahrála pět alb, největší ohlas zaznamenaly poslední dvě : „Tak tradá“ a „Masařka“. Jako předkapelu si Pumpu vybrali při svých koncertech světové legendy jižanského rocku Molly Hatchet, Blackfoot, Skinny Molly, Hogjaw, Eric Sardinas.

KiNG BEE jsou bluesrockovou kapelou tvořenou z nadšených muzikantů z Prostějovského okolí, která vznikla kolem velšského kytaristy a zpěváka Daley B. Williamse, kterého život zavál do našich končin. Kapela se vydala cestou tvorby vlastních skladeb, které se snaží tvořit ve stylu energického blues rocku a jižanského rocku. Skupina zvítězila v letošním ročníku významné domácí soutěže BLUES APERITIV v Šumperku.

Trio KIERO GRANDE sa na slovenské bluesové scéně objevila v roce 2007, původně pod názvem CsukamájOlaj a získalo ocenění Slovenské bluesové spoločnosti „OBJEV ROKU 2011“. Ústřední postavou kapely je textař, skladatel, kytarista a zpěvák Ady Kelemen. Za desetiletou existenci má skupina za sebou množství festivalových a klubových vystoupení v celé střední Evropě. Ve Stetson baru zahrají OLD DOGS, kteří o sobě říkají: „Jsme pohodová kapela starých rockových mládenců, která hraje blues a jižanský rock jak nejlíp umí.“

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby - Zlínský kraj Akce v obci Otrokovice

Podobné akce

9květen čtvrtek 19:30

21čer - 22čercelý den

Ubytování v okolí akce Stetson and Bourbon: 11....

Villa MemoriesZlín (12.1 km)

Vila VyšehradLuhačovice (19.6 km)

Vila AntoanetaLuhačovice (19.6 km)