Výstava Františka Chmelaře

Výstava Františka Chmelaře

Adresa:

Zlín, Soudní 1

Termín: 7.9.2017 3.11.2017

7zář - 3lis celý den

Žánr: výstavyobrazyvernisážzdarma


Galerie Václava Chada pokračuje v cyklu výstav absolventů Baťovy Školy umění ve Zlíně. Nyní zve na expozici „Malíř, který psal básně“, jenž představí obrazy Františka Chmelaře, jeho krajinnou a figurální tvorbu.

Výstavu je možné navštívit až do 3. listopadu. Otevírá se slavnostní vernisáží ve čtvrtek 7. září v 17 hodin. Doplňujícím prvkem je pak autorova osobní korespondence, a to včetně dopisu zmiňujícího úmrtí jeho spolužáka Václava Chada.

Franišek Chmelař, rodák z Liptálu, je dalším umělcem a absolventem Školy umění, jehož dílo je k vidění v Galerii Václava Chada na zlínském zámku. Chmelař dříve než k výtvarné tvorbě inklinoval k poezii, od konce 30. let ale nastupuje do nově založené Školy umění ve Zlíně. Zde se zaměřoval na dekorativní malbu, malbu na skle, mozaiku, grafické techniky, výstavnictví a scénickou kompozici.

Expozice obrazů a korespondence Františka Chmelaře „Malíř, který psal básně“ je umístěna v Galerii Václava Chada v prvním poschodí zlínského zámku. Přístupná je zdarma od 8. září do 3. listopadu 2017, vždy od úterý do pátku od 14 do 17 hodin. Na programu jsou i dvě komentované prohlídky s kurátorem výstavy Vítem Jakubíčkem, které galerie organizuje zpravidla jeden čtvrtek v měsíci. Jejich termíny byly stanoveny na 5. října a 2. listopadu od 17 hodin.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Galerie a muzea - Zlín Akce v obci Zlín

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Výstava Františka...

Villa MemoriesZlín (5.5 km)

Vila VyšehradLuhačovice (14.5 km)

Vila AntoanetaLuhačovice (14.5 km)