Výstava Milana Hajdíka ve Valašském Meziříčí

Výstava Milana Hajdíka ve Valašském Meziříčí

Adresa:

Valašské Meziříčí, Komenského 1

Termín: 6.9.2017 19.11.2017

6zář - 19lis celý den

Žánr: výstavyobrazymalbaportrétvernisáž


Výstava Milana Hajdíka nabídne obrazy připomínající snové vyobrazení skutečnosti v juxtapozici a komunikativními portréty se skrytými QR kódy.

Slavnostní vernisáž výstavy se uskuteční 6. září v 18.00 hodin a úvodní slovo pronese rektor Fakulty umění ostravské Ostravské univerzity, Doc. MgA. František Kowolowski. Na vernisáži hudebně vystoupí skupina CelBoss.

Rodák z Jablůnky se již od počátku svých studií v ateliéru Malba II. pod vedením Františka Kowolowského vymykal svým postojem v malířství uchopením samotného výtvarného konceptu.

K malbě přistupuje inovativním způsobem, i přestože se na první pohled jeví jeho tvorba klasickou. V roce 2013 se stal jedním z finalistů Ceny Rudolfa Schlattauera a nyní přichází s aktuální tvorbou vytvořenou především v tomto roce. 

Autor se také zabývá psychologickým zkoumáním člověka, jeho vyjadřováním a působením na široké okolí. Přepisuje slovní projevy osob a jejich aktuálnost uchovává v QR kódu, který zprostředkovává komunikaci.  

Aby toho nebylo málo, vkládá autor do svých pláten další digitální a jazykové – binární kódy. Svět digitální techniky pohlcuje svět viditelný, ve vzájemné interakci utváří „novou“ simulovanou realitu. Abstrahované formy se střetávají s reálným fotografickým předobrazem námětu krajiny (především) a to v touze prozkoumat jejich limity“, doplnil Kowolowski.

 

 

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Galerie a muzea - Valašské Meziříčí Akce v obci Valašské Meziříčí

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Výstava Milana Hajdíka...

Rožnovské pivní lázněRožnov pod Radhoštěm (12.3 km)

Wellness resort EnergeticRožnov pod Radhoštěm (12.9 km)

Wellness Hotel AbácieNový Jičín (13.4 km)