Výstava Theodora Pištěka na zlínském zámku

Výstava Theodora Pištěka na zlínském zámku

Adresa:

Zlín, Soudní 1

Termín: 19.5.2017 18.8.2017

19kvě - 18srp celý den

Žánr: výstavyobrazyretro


Výstavu autora světového formátu připravila Galerie Václava Chada na zámku ve Zlíně. Od pátku 19. května představuje retrospektivu obrazů uznávaného malíře a kostýmního výtvarníka Theodora Pištěka.

Držitel Oscara, Césara, Českého lva i dalších významných cen pak osobně dorazí do Zlína 1. června, aby vedl komentovanou prohlídku výstavy .

Nejznámějšími jeho díly jsou fotorealistické obrazy. Charakteristickým se pro něj stal svět automobilových závodů, které dokázal zachytit v sugestivních detailech.

Jedním z klíčových témat je také svět filmu a jeho hra na fikci a skutečnost. Šálení smyslů, kterými nás svět obklopuje, jeho krása i pomíjivost, prostupnost detailů a celku, zkoumání pravosti i pravdy, to jsou nosné prvky Pištěkova díla.

Expozice obsahuje díla zapůjčená od soukromých sběratelů, významných galerií v ČR i přímo od samotného Theodora Pištěka a řadí se tak k největším přehlídkám jeho díla vůbec.

Výstava je součástí doprovodného programu 57. ročníku Zlín Film Festivalu, který se letos koná od 26. května do 3. června.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Galerie a muzea - Zlín Akce v obci Zlín

Podobné akce

2dub - 31procelý den

, v přízemí administrativní budovy na Vodní ulici č. 1972 Výstava

29červen sobota 09:00

Ubytování v okolí akce Výstava Theodora...

Villa MemoriesZlín (5.5 km)

Vila VyšehradLuhačovice (14.5 km)

Vila AntoanetaLuhačovice (14.5 km)