Muzejní noc 2017

Muzejní noc 2017

Adresa:

Napajedla, Komenského 304

Termín: 3.6.2017
Vstupné:

zdarma

3červen sobota 19:00

Žánr: Muzejní nocvýstavafestival


V sobotu 3. června se Muzeum Napajedla připojí již k XIII. ročníku Festivalu muzejních nocí, který se koná v muzeích a galeriích po celé Evropě.

Letošní Muzejní noc v Napajedlích má podtitul "Cesta pěti světadíly" a zaměřuje se na cestování a vše, co k němu patří.

Akce se koná od 19 – 22 hodin v prostorách Nového Kláštera v Napajedlích. Zdarma si prohlédnete všechny stálé expozice - Hřiště hraček, Fatra v čase, Slavia - příběh továrny, Příběh města - kresby architekta Šimečka a Příběh města. Zhlédnout můžete i výjimečnou výstavu fotografií Jaroslava Prokopa - Vladimír Mišík a dvaapadesát hudebníků.

V případě hezkého počasí si mohou dospělí i děti vyzkoušet různé dovednosti, zahrát hry, které připraví sdružení Escala, z. s. nebo jen posedět na zahrádce kavárny Café Klášter.

Těsí se na Vás kostýmovaní průvodci a děti se mohou těšit na malý dárek, tedy pokud se jim podaří všechny světadíly procestovat! 

Fenomén muzejních nocí patří ve velkých evropských metropolích již řadu let ke stálým prezentacím kulturního dědictví zvláště atraktivním způsobem. Muzea a galerie nabízejí nočním návštěvníkům kromě prohlídek svých stálých expozic a výstav také řadu doprovodných i kulturních programů a stávají se místy mimořádných a nečekaných zážitků a setkávání.

Úspěch festivalu je mimořádný a každý rok se k němu připojuje stále více měst a institucí. Festival se tak stal ojedinělou akcí – významným kulturním a společenským fenoménem, který nemá svým rozsahem v Evropě obdoby. Od čtvrtého ročníku tato významná událost oficiálně začíná Národním zahájením, které se každý rok uskutečňuje ve spolupráci s Asociací krajů ČR a některým z krajů České republiky. Festival navazuje na Mezinárodní den muzeí, který od roku 1977 každoročně připadá na 18. května. 

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby - Zlínský kraj Akce v obci Napajedla

Podobné akce

22bře - 7dubcelý den

Jaro na zámku 2024

, Sněmovní náměstí 1 Ostatní

11duben čtvrtek 18:00

Expediční kamera - Zlín

, 14|15 BAŤŮV INSTITUT, Vavrečkova, Zlín 1 Film

Ubytování v okolí akce Muzejní noc 2017

Villa MemoriesZlín (15.9 km)

Vila VyšehradLuhačovice (19.3 km)

Vila AntoanetaLuhačovice (19.3 km)