Workshop s Evou Koťátkovou a performance k výstavě

Workshop s Evou Koťátkovou a performance k výstavě

Adresa:

Valašské Meziříčí, Komenského 1

Termín: 23.11.2016

23listopad středa 14:00

Žánr: ostatní akceworkshop


Galerie Kaple ve Valašském Meziříčí má tu čest představit v současnosti jednu z mezinárodně nejuznávanějších českých umělkyň Evu Koťátkovou. Instalace se zde přesunula přímo z Holandska a v České republice je prezentovaná zcela poprvé. Během výstavy se uskuteční workshop se samotnou autorkou a nebudou také chybět pravidelné performance k instalaci. Výstava Chyba kontrolního aparátu potrvá do 24. listopadu 2016.

Ve středu 23. listopadu se uskuteční výtvarný workshop s Evou Koťátkovou, který bude především zaměřený na koláž. První akce započne ve 14 hodin a druha bude následovat od 17 hodin. Nenechte si uniknout tuto neopakovatelnou příležitost tvořit s výtvarnicí tak vysokohodnotného formátu přímo ve Valašském Meziříčí. Doprovodný program nabízí také performance v prostorách výstavy, které se uskuteční po tři listopadové středy vždy od 17. hodiny.

Eva Koťátková se zabývá převážně překážkami a bariérami, kterým člověk ve společnosti čelí, a ty interpretuje prostřednictvím kresby, instalace, objektů, videa nebo performance. Principy loutkového divadla, které ve svých dílech zkoumá poslední tři roky, jsou pro ni prostředkem jak promlouvat o manipulaci a kontrole, vztahu těla a stroje, stejně tak jako o přirozeném a konstruovaném, vedeném pohybu. Dílo Evy Koťátkové je pokusem o uspořádání precizního a zároveň absurdního lidského konání. Stejně tomu je i u instalace Chyba kontrolního aparátu.

Její performativní instalace nabízejí bezpočet skulpturálních vyjádření pro nejrůznější choreografie. V galerii je vybudována improvizovaná kancelář. Stoly, židle a psací stroje jsou na chvíli vyjmuty z krabic, zatímco opodál čekají kufry k rychlému přesunu. Kancelář obývají čtyři loutky: Strážník, Krokodýl, Kostra a Medvěd. Zatímco z počátku se situace během performance jeví jako chaos, ve kterém si jednotlivé aktivity zúčastněných protiřečí, delší setrvání v kanceláři nám ukáže její prapodivný a zdá se bezvýchodný vnitřní řád. 

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Workshop s Evou...

Rožnovské pivní lázněRožnov pod Radhoštěm (12.1 km)

Wellness resort EnergeticRožnov pod Radhoštěm (12.7 km)

Wellness Hotel AbácieNový Jičín (13.3 km)